
Johnny Marzetti-grateng
Lær hvordan du lager Johnny Marzetti Casserole med vår enkle oppskrift. Perfekt for en mettende middag for hele familien, med tips og næringsinnhold.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 8 unser rotini pasta
- 2. 1 pund kjøttdeig av storfe
- 3. 1/2 pund mild italiensk pølse i løs vekt
- 4. 3/4 kopp hakket løk
- 5. 1/4 kopp hakket selleri
- 6. 1 fedd hvitløk, finhakket
- 7. 1 spiseskje finhakket grønn paprika
- 8. salt og pepper etter smak
- 9. 1 (14,4 unser) boks hakkede tomater
- 10. 1 (15 unser) boks tomatsaus
- 11. 2 kopper revet italiensk ostemiks
- 12. 1 1/2 kopper revet skarp Cheddar-ost
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F).
- 22. Kok opp en stor kjele med lettsaltet vann. Tilsett pasta og kok til den er akkurat al dente, 6 til 8 minutter; sil av vannet. Skyll pastaen med kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Sett til side.
- 33. I mellomtiden, stek kjøttdeigen og pølsen til de er helt gjennomstekte og smuldret, ca. 7 til 10 minutter. Bland inn løk, selleri, hvitløk og pepper; fortsett å koke og rør i ytterligere 5 minutter. Krydre med salt og pepper. Ta av varmen og rør inn tomater og tomatsaus. La det avkjøle i fem minutter.
- 44. Smør en stor ildfast form lett. Fordel pastaen i bunnen av formen. Strø den italienske osteblandingen over pastaen. Hell kjøttblandingen over pastaen og osten. Dekk formen med tung aluminiumsfolie. Stek i den forvarmede ovnen i 45 minutter; fjern folien og strø jevnt over Cheddar-ost. Fortsett å steke til osten har smeltet, ca. 5 minutter. La retten hvile i 10 minutter før servering.