Kylling Kiev

Kylling Kiev

Lær hvordan du lager en klassisk chicken kiev med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull middag eller fest. Enkelt å lage hjemme!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/2 kopp smør
  • 2. 1/2 spiseskje hakket fersk persille
  • 3. 1/2 spiseskje hakket fersk gressløk
  • 4. 1 spiseskje sitronsaft
  • 5. 6 skinn- og benfrie kyllingbrysthalvpar
  • 6. salt og pepper etter smak
  • 7. 2 kopper tørre brødsmuler
  • 8. 3 egg, lett pisket
  • 9. 3 spiseskjeer vann
  • 10. 2 kvart liter vegetabilsk olje til steking

Fremgangsmåte

  1. 11. Bland smør eller margarin, persille, gressløk og sitronsaft i en liten bolle. Rør alt godt sammen og sett i kjøleskapet.
  2. 22. Legg kyllingbrystene mellom to ark med bakepapir og bank dem godt flate. Fjern papiret og krydre brystene med salt og pepper etter smak.
  3. 33. Ta det krydrede smøret ut av kjøleskapet og del det i 6 porsjoner. Plasser én porsjon midt på hvert kyllingbryst. Brett de korte endene av brystene inn mot midten, og deretter brettes sidene inn. Fest hvert bryst med en trepinne.
  4. 44. Tilsett vann til eggene og visp det sammen. Vend hvert rullede kyllingbryst i brødsmuler, dypp det i egge- og vannblandingen, og vend det deretter i brødsmuler igjen, slik at det blir godt dekket. La brystene hvile i en time.
  5. 55. Varm opp olje i en dypfriterer til 185 grader Celsius (365 grader Fahrenheit). Forsiktig senk brystene ned i den varme oljen. Friter i 8 minutter eller til de er gyldne og sprø. La dem renne av på kjøkkenpapir og server.