
Kylling Kiev
Lær hvordan du lager en klassisk chicken kiev med denne enkle oppskriften. Perfekt for en smakfull middag eller fest. Enkelt å lage hjemme!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1/2 kopp smør
- 2. 1/2 spiseskje hakket fersk persille
- 3. 1/2 spiseskje hakket fersk gressløk
- 4. 1 spiseskje sitronsaft
- 5. 6 skinn- og benfrie kyllingbrysthalvpar
- 6. salt og pepper etter smak
- 7. 2 kopper tørre brødsmuler
- 8. 3 egg, lett pisket
- 9. 3 spiseskjeer vann
- 10. 2 kvart liter vegetabilsk olje til steking
Fremgangsmåte
- 11. Bland smør eller margarin, persille, gressløk og sitronsaft i en liten bolle. Rør alt godt sammen og sett i kjøleskapet.
- 22. Legg kyllingbrystene mellom to ark med bakepapir og bank dem godt flate. Fjern papiret og krydre brystene med salt og pepper etter smak.
- 33. Ta det krydrede smøret ut av kjøleskapet og del det i 6 porsjoner. Plasser én porsjon midt på hvert kyllingbryst. Brett de korte endene av brystene inn mot midten, og deretter brettes sidene inn. Fest hvert bryst med en trepinne.
- 44. Tilsett vann til eggene og visp det sammen. Vend hvert rullede kyllingbryst i brødsmuler, dypp det i egge- og vannblandingen, og vend det deretter i brødsmuler igjen, slik at det blir godt dekket. La brystene hvile i en time.
- 55. Varm opp olje i en dypfriterer til 185 grader Celsius (365 grader Fahrenheit). Forsiktig senk brystene ned i den varme oljen. Friter i 8 minutter eller til de er gyldne og sprø. La dem renne av på kjøkkenpapir og server.





