Krydret svarte bønneburgere
Lær hvordan du lager deilige og krydrede black bean burgers. En enkel oppskrift for en smakfull hovedrett, perfekt for vegetarisk middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 boks på 15-16 unser svarte bønner, skylt og avrent
- 1/3 kopp hakket rød løk
- 1/4 kopp tørr brødsmuler
- 2 spiseskjeer pluss 1/2 kopp ferdigkjøpt chunky salsa
- 1 teskje malt spisskummen
- 1/2 teskje sterk peppersaus (som Tabasco)
- Vegetabilsk olje
- 2 fullkorns hamburgerbrød
Fremgangsmåte
- 1Bruk en gaffel til å mose bønnene i en middels stor bolle. Bland inn løk, brødsmuler, 2 spiseskjeer salsa, spisskummen og hot saus. Krydre med salt og pepper. Med fuktede hender former du bønnemiksen til to kaker med diameter på 7,5 til 10 cm. Forvarm grill (middels høy varme) eller ovnens grillelement. Pensle grillristen med olje. Grill burgerne til de er gjennomvarme, ca. 3 minutter på hver side. Grill de kuttede sidene av brødene til de er lett ristet, ca. 1 minutt. Legg burgerne på bunnen av brødene. Skje 1/4 kopp salsa over hver burger. Legg på toppene av brødene.
- 2Bruk en gaffel til å mose bønnene i en middels stor bolle. Bland inn løk, brødsmuler, 2 spiseskjeer salsa, spisskummen og hot saus. Krydre med salt og pepper. Med fuktede hender former du bønnemiksen til to kaker med diameter på 7,5 til 10 cm.
- 3Forvarm grill (middels høy varme) eller ovnens grillelement. Pensle grillristen med olje. Grill burgerne til de er gjennomvarme, ca. 3 minutter på hver side. Grill de kuttede sidene av brødene til de er lett ristet, ca. 1 minutt. Legg burgerne på bunnen av brødene. Skje 1/4 kopp salsa over hver burger. Legg på toppene av brødene.