Krydret plommetærte

Krydret plommetærte

oppskrift på en krydret plommepai som er perfekt for høstsesongen. enkel å lage og veldig smakfull. prøv den i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 2 stk. tynne paideigskiver
  • 3 ss pluss 1 kopp sukker
  • 1 ¾ ts malt kanel, delt
  • 2 ss maisstivelse
  • 2 ts (pakket) finrevet appelsinskall
  • ¾ ts malt kardemomme
  • ¼ ts malt muskatnøtt
  • ⅛ ts malt nellik
  • ¼ ts salt
  • ½ vaniljestang, delt på langs
  • 2 ½ pund plommer, delt i to, kjernet ut, hver halvdel delt i 4 båter
  • 2 ss kremfløte

Fremgangsmåte

  1. 1Rull ut en paideig på melet overflate til en runding på 13 1/2 tommer. Overfør til en 9-tommers glassform. Trim overheng til 1 tomme. Sett deigen i kjøleskapet mens du forbereder fyllet. Plasser risten i midten av ovnen; forvarm til 190°C (375°F). Legg en bakeplate med aluminiumsfolie i bunnen av ovnen for å fange opp eventuelle søl. Bland 3 spiseskjeer sukker og 1/4 teskje kanel i en liten bolle; sett til side. Visp sammen 1 kopp sukker, 1 1/2 teskjeer kanel og de neste 6 ingrediensene i en stor bolle. Skrap ut frøene fra vaniljebønnen. Tilsett plommer og vend forsiktig for å dekke dem med sukkerblandingen. Skje fyllet i paideigen, og form det litt opp i midten.
  2. 2Rull ut en annen paideig på melet overflate til en runding på 13 1/2 tommer. Legg deigen over fyllet; trim overhengen til 1 tomme. Trykk kantene på topp- og bunndeigen sammen. Brett kantene under, og lag en dekorativ kant med en krimp. Bruk en skarp kniv til å skjære fire 2-tommers lange snitt i midten av toppdeigen for å slippe ut damp. Pensle deigen (men ikke kantene) med krem. Strø det reserverte kanel- og sukkerblandingen over deigen.
  3. 3Stek paien i 30 minutter. Dekk den løst med aluminiumsfolie for å forhindre at den blir brent. Fortsett å steke til fyllet bobler kraftig gjennom snittene, omtrent 1 time til. La den avkjøle helt på en rist.
  4. 4Rull ut en annen paideig på melet overflate til en runding på 13 1/2 tommer. Overfør til en 9-tommers glassform. Trim overhengen til 1 tomme. Sett deigen i kjøleskapet mens du forbereder fyllet.
  5. 55