Sjokoladetrekkede appelsinbiscotti

Sjokoladetrekkede appelsinbiscotti

Lær hvordan du lager deilige sjokolade-dypet appelsinbiscotti, perfekte som en søt snacks eller dessert. En enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk

Ingredienser

  • 1 kopp hvetemel
  • 1/2 kopp hvitt sukker
  • 1/4 teskje bakepulver
  • 1/4 teskje natron
  • 1/4 teskje salt
  • 1 egg
  • 1 eggehvite
  • 1/2 kopp hakkede mandler
  • 2 spiseskjeer appelsinskall
  • 4 (1 unse) firkanter med bittersøt sjokolade

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader C (350 grader F). Smør et bakepapir.
  2. 2I en middels stor bolle, rør sammen mel, sukker, bakepulver, natron og salt. Pisk inn egget og eggehviten, og bland deretter inn mandler og appelsinskall. Elt deigen for hånd til en jevn ball.
  3. 3Rull deigen til en logg ca. 25 cm lang; legg den på det forberedte bakepapiret. Trykk ned, eller bruk en kjevle, til loggen er ca. 15 cm bred.
  4. 4Stek i 25 minutter i forvarmet ovn. Etter steking, avkjøl på en rist. Skjær i 2,5 cm tykke skiver med en serrated kniv. Legg skivene med snittflaten ned igjen på bakepapiret.
  5. 5Sett dem tilbake i ovnen i ytterligere 20–25 minutter, og snu dem halvveis i steketiden. Smelt sjokoladen over et vannbad eller i mikrobølgeovnen. La sjokoladen avkjøles litt, men ikke stivne, før du dypper én side av biscotti i den. Legg kakene på en rist med den sjokoladebelagte siden opp, og la dem avkjøle til de er tørre.