
Brunt sukker-glassert ananas
oppskrift på brun sukkerglasert ananas, en deilig og søt dessert med smak av karamell og tropiske frukter. perfekt for sommer og helår.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1 til 2 middels store ferske ananaser
- 1/4 kopp (pakket) brunt sukker
- Portvin, valgfritt
Fremgangsmåte
- 1Forvarm grillen. Fjern skinn og "øyne" fra ananasene, og skjær dem i 2 cm tykke skiver; fjern kjernen hvis du ønsker det, eller bare dekk hver skive med et lag brunt sukker. Legg skivene på en grillrist eller et stekebrett med rist.
- 2Plasser brettet under grillen så nær varmen som mulig, og grill til sukkeret er karamellisert, ca. 3 minutter. Pass på ananasen slik at den ikke brenner seg.
- 3Ta skivene ut av grillen og legg dem på tallerkener; pynt gjerne med noen dråper portvin hvis du ønsker det.