Kaffe- og sjokolademakadamia-kjeks
Lær hvordan du lager smakfulle coffee-chocolate macadamia cookies. En enkel oppskrift som passer til kaffen eller som søt snacks. Perfekt for helgen!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk
Ingredienser
- 3 unser usøtet sjokolade, grovhakket
- 1/2 kopp pluss 2 spiseskjeer usaltet smør, myknet
- 1 1/3 kopper pakket mørkebrunt sukker
- 2 egg
- 1 teskje vanilje
- 1 spiseskje instant espressopulver
- 1 1/2 kopper sammalt hvete mel, siktet
- 1/2 teskje natron
- 1/4 teskje salt
- 3/4 kopp macadamianøtter, grovhakket
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Smør lett to bakepapirkledde stekebrett og sett til side.
- 2Smelt sjokoladen i et vannbad satt over lett småkokende vann eller i mikrobølgeovnen på 50 prosent effekt. La den avkjøle til romtemperatur.
- 3I en mikser, pisk smør og sukker til det er glatt, ca. 3 minutter. Tilsett eggene ett om gangen, og pisk godt etter hver gang. Rør inn vanilje og espresso. Gradvis tilsett melet, og pisk godt etter hver tilsetning til det er akkurat blandet, og skrap ned sidene av bollen etter behov. Tilsett natron og salt. Bland inn den smeltede sjokoladen og deretter nøttene. Ha deigen i spiseskjeer på det smurte bakepapiret, med ca. 5 cm mellomrom. Stek til de er myke og lett sprø rundt kantene, ca. 12 minutter, og snu brettene halvveis i steketiden. Avkjøl på wiregitter.