Krydret gulrotkake med valnøtter og ananas
oppskrift på krydret valnøtt gulrotkake med ananas. perfekt som dessert eller til kaffebesøk. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1 ½ kopp revet gulrot
- 1 ½ kopp hakkede valnøttbiter
- 1 kopp hakket ananas, fersk eller på boks
- 1 kopp rosiner
- 1 kopp kokosmasse
- 2 kopper mel
- 2 teskjeer kanel
- ½ teskje muskatnøtt
- 2 teskjeer natron
- ½ teskje salt
- 4 egg
- 1 ½ kopp sukker
- 1 ½ kopp vegetabilsk olje
- Melis
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 2I en stor blandebolle, vend sammen gulrøtter, valnøtter, ananas, rosiner og kokos med 1/2 kopp av melet for å dekke dem og forhindre at de synker til bunnen av kakerøren.
- 3Sikt sammen de resterende 1 1/2 koppene med mel, kanel, muskatnøtt, bakepulver og salt.
- 4I en mikser med vispvedlegg, bland egg og sukker til det er lyst og luftig (ribbemodus), og tilsett deretter vegetabilsk olje i en tynn stråle. Vend forsiktig inn de tørre ingrediensene og hell over gulrørrøren. Vend forsiktig for å blande, og hell deretter røren i en smurt, smøremet kakeform på 25 x 8 cm med et lag bakepapir i bunnen. Stek til den er fast i midten, ca. 1 til 1 1/4 time. La avkjøle på en rist, og snu deretter ut kaken. Dryss toppen med melis og skjær i vinger før servering.