Krydret gulrotkake med valnøtter og ananas

Krydret gulrotkake med valnøtter og ananas

oppskrift på krydret valnøtt gulrotkake med ananas. perfekt som dessert eller til kaffebesøk. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk

Ingredienser

  • 1 ½ kopp revet gulrot
  • 1 ½ kopp hakkede valnøttbiter
  • 1 kopp hakket ananas, fersk eller på boks
  • 1 kopp rosiner
  • 1 kopp kokosmasse
  • 2 kopper mel
  • 2 teskjeer kanel
  • ½ teskje muskatnøtt
  • 2 teskjeer natron
  • ½ teskje salt
  • 4 egg
  • 1 ½ kopp sukker
  • 1 ½ kopp vegetabilsk olje
  • Melis

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 2I en stor blandebolle, vend sammen gulrøtter, valnøtter, ananas, rosiner og kokos med 1/2 kopp av melet for å dekke dem og forhindre at de synker til bunnen av kakerøren.
  3. 3Sikt sammen de resterende 1 1/2 koppene med mel, kanel, muskatnøtt, bakepulver og salt.
  4. 4I en mikser med vispvedlegg, bland egg og sukker til det er lyst og luftig (ribbemodus), og tilsett deretter vegetabilsk olje i en tynn stråle. Vend forsiktig inn de tørre ingrediensene og hell over gulrørrøren. Vend forsiktig for å blande, og hell deretter røren i en smurt, smøremet kakeform på 25 x 8 cm med et lag bakepapir i bunnen. Stek til den er fast i midten, ca. 1 til 1 1/4 time. La avkjøle på en rist, og snu deretter ut kaken. Dryss toppen med melis og skjær i vinger før servering.