Beignets

Beignets

Lær hvordan du lager sprø og luftige beignets med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert eller snacks, lett å lage hjemme!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk

Ingredienser

  • 1 pakke tørrgjær
  • 1/2 kopp varmt vann
  • 1/2 kopp kondensert melk
  • 1 egg, pisket
  • 1 teskje vanilje
  • 2 spiseskjeer smeltet smør
  • 1/4 kopp sukker
  • 1 teskje salt
  • 3 kopper hvetemel (all-purpose mel)
  • 3 til 4 kopper peanøttolje til dypsteking
  • Melis, til pynt
  • Kanel-sukker, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1I en bolle fra en KitchenAid blander du utgjæren i varmt vann. Tilsett melken og de neste fem ingrediensene. Deretter pisker du inn melet, én kopp av gangen, på middels høy hastighet i ett minutt. Deigen vil være klissete. Arbeid med en fjerdedel av deigen av gangen. Legg deigen på et godt melet bord og kjevle den ut til ca. 3 mm tykkelse. Kutt deigen i 5 cm store kvadrater (ujevne former er OK). Forvarm oljen til 370 grader Fahrenheit (ca. 188 grader Celsius). Stek kvadratene i oljen, bare noen få av gangen. Når de flyter opp til overflaten, snu dem og kok til de er gyldne. La dem renne av på kjøkkenpapir. Dryss med melis eller kanel-sukker. Server varme.