Fruktterte
Lær hvordan du lager en deilig fruit tart med frisk frukt. Perfekt som dessert eller til fest. Enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1 ark butterdeig, tint
- Sukker til utstrøing
- 1 Granny Smith eple, skrelt, kjernet og delt i fire
- 1 spiseskje sitronsaft
- Aprikosmarmelade
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 2Klem sammen skjøtene i butterdeigen med fingertuppene. Dryss sukker på begge sider av deigen. Bruk en kjevle og rull deigen i begge retninger for å lukke skjøtene. Bruk en skarp pizzaskjærer (og en liten tallerken som mal) til å kutte ut to sirkler av deigen. Plasser deigringene på et avkjølt stekebrett og la dem avkjøle i kjøleskapet i noen minutter.
- 3Bruk en grønnsaksskreller til å skjære tynne epleskiver. Legg epleskivene i vann med sitronsaft.
- 4Vend deigringene over på stekebrettene og stikk hull i dem med en gaffel for å slippe ut damp. Legg bakepapir under deigen på brettet. Strø sukker over deigen og legg epleskivene oppå.
- 5Stek midt i ovnen i 15 til 20 minutter. Sjekk skorpen; hvis den føles myk, trenger den mer tid i ovnen.
- 6Varm aprikosmarmelade i mikrobølgeovnen i 30 sekunder. Smør (ikke pensle) marmeladen på tarten. La tarten avkjøle i minst 4 timer, og oppbevar dem i en lufttett plastpose. Server ved romtemperatur eller varm dem opp i mikrobølgeovnen og topp med iskrem.