Sjokoladevaffel

Sjokoladevaffel

Lær hvordan du lager perfekte sjokoladewaffles med denne enkle oppskriften. En søt og smakfull dessert som passer til enhver sesong.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 7 unser allsidig mel, omtrent 1 1/2 kopper
  • 2. 1 3/4 unser sukker, omtrent 3 spiseskjeer
  • 3. 1,5 unser kakaopulver, omtrent 1/2 kopp
  • 4. 1 teskje bakepulver
  • 5. 1 teskje salt
  • 6. 1/2 teskje natron
  • 7. 3 hele egg, pisket
  • 8. 2 unser usaltet smør, smeltet og litt avkjølt
  • 9. 1 teskje ren vaniljeekstrakt
  • 10. 16 unser kulturmelk, romtemperert
  • 11. 4 unser sjokoladestykker, omtrent 3/4 kopp
  • 12. Vegetabilsk spray, til vaffeljernet

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm vaffeljernet i henhold til produsentens anvisninger.
  2. 22. I en middels stor bolle visp sammen mel, sukker, kakaopulver, bakepulver, salt og natron. I en annen bolle piskes eggene, det smeltede smøret og vaniljen, og deretter tilsettes kulturmelken. De våte ingrediensene blandes med de tørre, og sjokoladeknapper tilsettes og røres inn til det akkurat er blandet. La røren hvile i 5 minutter.
  3. 33. Hell den anbefalte mengden vaffelrøre i midten av vaffeljernet. Lukk lokket og stek til vaffelen er sprø på begge sider og lett kan tas ut av jernet. Server umiddelbart eller hold varm i en ovn på 200 grader Fahrenheit til den skal serveres.