Spøkelsesaktig gresskarpudding

Spøkelsesaktig gresskarpudding

oppskrift på ghostly pumpkin pudding – en skummel og smakfull halloween-dessert med gresskar og krem. enkel å lage og perfekt for høstfesten.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1 pakke gelatin
  • 2 kopper helmelk
  • 1 kopp sukker
  • 6 store eggeplommer (sett til side 2 eggehviter til pynt)
  • 1/4 teskje malt kanel
  • 1/4 teskje fint salt
  • 1 (425 gram) boks med ren gresskarpuré
  • 2 store eggehviter
  • 1/3 kopp sukker
  • 1/2 teskje krem av tartar
  • En klype fint salt
  • Lite godteri, til øyne

Fremgangsmåte

  1. 1For pudding: Ha 1 spiseskje kaldt vann i en stor bolle. Strø gelatin over overflaten, rør ikke, og la det stå til gelatinet har myknet og blomstret.
  2. 2Kok opp noen centimeter vann i en kjele som kan holde en stivmikserbolle over vannet. Visp melk, sukker, eggeplommer, kanel og salt i en varmebestandig bolle. Sett bollen over det kokende vannet og kok, mens du rører konstant med en varmebestandig slikkepott, til blandingen begynner å tykne og dekker boppesåret, og nesten koker, i 10 til 12 minutter. Ta umiddelbart av varmen og hell over gelatin, mens du visper konstant til gelatinet er helt oppløst og jevnt fordelt. Visp inn gresskar til det er godt blandet og helt glatt.
  3. 3Fordel blandingen jevnt i 12 små kopper på 3 unser (papirkopper går fint) og sett i kjøleskapet til de har stivnet, ca. 4 til 8 timer.
  4. 4For toppingen: Kok opp noen centimeter vann i en kjele som kan holde en stivmikserbolle over vannet. Visp eggehvitene, sukker, krem av tårer og salt for hånd i bollen. Sett bollen over det kokende vannet og fortsett å vispe til blandingen er varm å ta på og sukkeret er oppløst, ca. 1 til 2 minutter. Overfør bollen til mikseren og pisk med vispevedlegget på medium-høy hastighet til eggehvitene danner stive topper, ca. 5 minutter.
  5. 5Skje toppingen over puddingen i form av en spøkelse. Pynt med godterøye og sett i kjøleskapet til servering.