Kyllinggryte i butterdeig med grønnsaker og saus
Lær hvordan du lager deilige chicken pot pie turnovers med denne enkle oppskriften. Perfekt for en rask lunsj eller middag, full av smak og tekstur.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 4
bakeverk
Ingredienser
- 2 ss smør
- 1/2 løk, hakket
- 1 gulrot, hakket
- 1 stilk selleri, hakket
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 2 ts tørket timian
- 1 ss mel, pluss mer til utbaking
- 1/2 kopp hvitvin
- 1 kopp kyllingkraft
- 1 ts Dijon-sennep
- 1/2 kopp frosne erter
- 1 1/2 kopper kokt, skåret eller revet kylling
- 1 ark frossen butterdeig, tint
- 1 egg
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 190 grader Celsius.
- 3Smelt smøret i en stor stekepanne over middels varme. Kok løk, gulrøtter og selleri med salt og pepper etter smak, til gulrøttene blir myke, ca. 10 minutter. Tilsett hvitløk og timian, og kok i ytterligere ett minutt, rør jevnlig. Tilsett melet og kok av den rå smaken, ca. 1 minutt til. Skru opp varmen til middels høy og deglaser pannen med vinen. Visp inn buljongen og Dijon-sennep. Tilsett erter og kylling, og la det småkoke på svak varme til sausen tykner til en saus, 5 til 10 minutter. Ta av varmen og sett til side.
- 4På en lett melet overflate, rull ut paideigen og del den i 4 like store kvadrater (kutt én gang horisontalt og én gang vertikalt). Rull forsiktig ut hvert kvadrat, og øk størrelsen med omtrent 20 prosent. Plasser kvadratene på et bakepapirkledd stekebrett, og legg kyllingfyllet i midten. Brett kvadratene diagonalt for å danne trekanter. Klem kantene sammen for å lage små paier (bruk litt vann om nødvendig for å binde). Trykk kantene med en gaffel for å lage en dekorativ kant. Visp egget med en skvett vann og pensle paiene med eggeblandingen. Lag et lite snitt i toppen for å slippe ut damp under stekingen. Stek paiene til de er gyldne og sprø, ca. 30 minutter. La dem avkjøle i minst 10 minutter før servering, da innmaten vil være veldig varm.