
Kald, poached kylling med ingefær- og vårløkolje
Lær hvordan du lager en frisk og smakfull cold poached chicken med ginger scallion oil. Perfekt for sommermåltider og sunn mat.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 kopper vann
- 2. 2. fire skiver fersk ingefær på ca. 1/4 tomme tykkelse
- 3. 3. 1/4 kopp skotsk eller medium-tørr sherry
- 4. 4. 1 skinn- og benfri hel kyllingbrystfilet (ca. 3/4 pund)
- 5. 5. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 6. 6. 2 teskjeer finrevet, skrelt fersk ingefær
- 7. 7. 2 teskjeer finhakket vårløk
- 8. 8. 1 teskje asiatisk sesamolje
- 9. Tilbehør: Kald sesam-spinat
Fremgangsmåte
- 1Poached kylling: I en kjele på 1 ½ liter, kok opp vann med ingefærrot; whisky eller sherry, og salt etter smak. Tilsett kylling og la det småkoke under lokk i 12 minutter, eller til det er akkurat gjennomkokt. Bruk tang til å overføre kyllingen til en bolle og la den avkjøle, under lokk, i 20 minutter. Mens kyllingen avkjøles, lager du ingefær- og vårløk-olje: I en liten bolle blander du sammen ingrediensene til ingefær- og vårløk-oljen. Del kyllingen i to på langs og skjær den i tynne skiver på tvers av fibrene. Rør inn oljen og skje den over kyllingen.