
Sopp- og rødvinsaus til biff
Lær hvordan du lager en smakfull mushroom and red wine steak sauce som passer perfekt til biff. Enkel oppskrift med trinnvise instrukser.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 spiseskjeer (1/2 stang) usaltet smør
- 1/2 teskje knust rød pepper
- 1 middels sjalottløk, tynne skiver
- 680 gram cremini-sopp, delt i to
- Koshersalt og nykvernet svart pepper
- 1 spiseskje finhakket fersk timian
- 2 hvitløksfedd, revet på et rivjern
- 1/2 kopp tørr rødvin
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Varm opp 2 spiseskjeer smør i en stor stekepanne over middels varme til det er smeltet.
- 3Tilsett rød paprika og sjalottløk, og kok forsiktig til sjalottløken mykner, ca. 3 minutter.
- 4Tilsett sopp og krydre med salt og pepper.
- 5Dekk til og kok i 10 minutter, deretter fjern lokket og kok til soppen er gyllenbrun, ytterligere 10 minutter.
- 6Tilsett timian og hvitløk, og kok til det dufter godt, deretter deglaser med vinen og kok til alkohollukten forsvinner, ytterligere 2–3 minutter.
- 7Tilsett de resterende 2 spiseskjeene smør og kok til det er smeltet; smak til med mer salt og pepper.
- 8Server over biff, svinekoteletter eller kylling.