Sopp- og rødvinsaus til biff

Sopp- og rødvinsaus til biff

Lær hvordan du lager en smakfull mushroom and red wine steak sauce som passer perfekt til biff. Enkel oppskrift med trinnvise instrukser.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 spiseskjeer (1/2 stang) usaltet smør
  • 1/2 teskje knust rød pepper
  • 1 middels sjalottløk, tynne skiver
  • 680 gram cremini-sopp, delt i to
  • Koshersalt og nykvernet svart pepper
  • 1 spiseskje finhakket fersk timian
  • 2 hvitløksfedd, revet på et rivjern
  • 1/2 kopp tørr rødvin

Fremgangsmåte

  1. 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 2Varm opp 2 spiseskjeer smør i en stor stekepanne over middels varme til det er smeltet.
  3. 3Tilsett rød paprika og sjalottløk, og kok forsiktig til sjalottløken mykner, ca. 3 minutter.
  4. 4Tilsett sopp og krydre med salt og pepper.
  5. 5Dekk til og kok i 10 minutter, deretter fjern lokket og kok til soppen er gyllenbrun, ytterligere 10 minutter.
  6. 6Tilsett timian og hvitløk, og kok til det dufter godt, deretter deglaser med vinen og kok til alkohollukten forsvinner, ytterligere 2–3 minutter.
  7. 7Tilsett de resterende 2 spiseskjeene smør og kok til det er smeltet; smak til med mer salt og pepper.
  8. 8Server over biff, svinekoteletter eller kylling.