Enkel grønn curry med kylling, paprika og sukkererter

Enkel grønn curry med kylling, paprika og sukkererter

oppskrift på en enkel og smakfull grønn curry med kylling, paprika og sukkererter. perfekt for en rask og sunn middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 ss virgin kokos- eller rapsolje
  • 2. 1/4 kopp grønn karrypasta
  • 3. 1 1/2 ts ferskrevet ingefær
  • 4. 1/2 ts finrevet limeskall
  • 5. 1 middels stor løk, skåret i 1/4-tommers strimler
  • 6. 1 ts kosher-salt
  • 7. 1 rød paprika, skåret i 1/4-tommers strimler
  • 8. 1 kopp hjemmelaget kyllingkraft eller lavsaltet kyllingbuljong
  • 9. 4 kopper kokt kylling i 1/2-tommers terninger (fra en 2 1/2 pund stor rotisseriekylling)
  • 10. 1/2 pund sukkererter, trimmet (ca. 2 1/2 kopper)
  • 11. 1 (14-unse) boks kokosmelk
  • 12. 1/4 kopp basilikablad
  • 13. 1 ss fersk limesaft
  • 14. Kokt ris eller risnudler og limebåter (til servering)

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp olje i en middels stor kjele på middels varme. Kok opp curry paste, ingefær og limeskall, under omrøring, til det er gjennomvarmt, ca. 1 minutt. Tilsett løk og salt, og kok under omrøring til løken er myk, ca. 3 minutter. Tilsett paprika og rør godt. Hell i kyllingkraft og kok opp, reduser deretter varmen og la det småkoke til paprikaen er sprøtt møre, ca. 3 minutter. Tilsett kylling, sukkererter og kokosmelk, og kok på middels varme, vær forsiktig så det ikke koker, til det er gjennomvarmt, ca. 5 minutter. Rør inn basilikum og limesaft. Server med ris eller risnudler og limebåter ved siden av.