Molletes med dekonstruert guacamole
Lær hvordan du lager deilige molletes med en moderne vri på guacamole. En perfekt forrett eller frokost med smaker som imponerer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 4 bolillobrød, delt i to på langs
- 2. 4 spiseskjeer smør eller margarin, myknet
- 3. 1 (585 grams) boks refried pinto-bønner
- 4. 1 kopp revet mozzarellaost
- 5. 2 Roma-tomater, tynne skiver
- 6. 2 avokadoer fra Mexico, skrellet, kjernet og skåret i tynne skiver på tvers
- 7. 1/2 liten rød løk, tynne skiver
- 8. 2 spiseskjeer hakket frisk koriander
- 9. 1/2 teskje malt spisskummen
- 10. 1/2 teskje salt
- 11. 2 teskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 12. 1 lime, skåret i skiver
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 200 grader Celsius.
- 22. Legg bolillobrødene med snittflaten opp på et bakepapirkledd stekebrett og smør hver med 1/2 spiseskje smør eller margarin. Stek i den forvarmede ovnen i 5 minutter.
- 33. Ha refried beans i en mikrobølgesikker bolle og varm dem på høy i 1 til 2 minutter til de er varme.
- 44. Fordel de varme refried beans på de ristet brødene og jevn ut til kantene. Strø hver med 2 spiseskjeer revet mozzarella. Sett brødene tilbake i ovnen og stek til osten er smeltet, i 7 eller 8 minutter.
- 55. Ta ut av ovnen og topp hver med skivede tomater, avokado, rødløk og hakket koriander. Strø hver med en klype spisskummen og en klype salt. Drypp hver med 1/4 teskje olivenolje.
- 66. Server varme med fersk lime i skiver.