Hvitløksstekte artisjokker

Hvitløksstekte artisjokker

Lær hvordan du lager deilige hvitløkssauterte artisjokker med enkel oppskrift. Perfekt som forrett eller sunn snacks, klar på under 20 minutter.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 2 store artisjokker (ca. 450 gram hver)
  • 2. 3 fedd hvitløk, hakket
  • 3. 2 spiseskjeer smør

Fremgangsmåte

  1. 11. Skyll artisjokkene i kaldt vann, og bruk en skarp kniv til å kutte av den øverste tredjedelen av hver. Trim stilkene til omtrent 1 tomme, og fjern de mindre bladene rundt bunnen. Bruk saks for å fjerne eventuelle gjenværende bladspisser. Del hver artisjokk i to fra bunnen til toppen, og bruk en skje til å skrape ut den hårete "choken". Skyll igjen for å fjerne eventuelle gjenværende hår.
  2. 22. Smelt smøret i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett hvitløk, og la det surre i omtrent 1 minutt for å gi smak til smøret. Legg artisjokkhalvdelene med snittsiden ned i pannen. La dem surre i omtrent 5 eller 10 minutter, eller til de er lett brune. Skru ned varmen til lav, og hell i omtrent 1/4 kopp vann. Dekk til, og la det dampe i 15 til 20 minutter, eller til artisjokkene er møre. En gaffel skal lett kunne stikke gjennom stilken.