Artisjokk-bruschetta

Artisjokk-bruschetta

Lær hvordan du lager deilig artichoke bruschetta med vår enkle oppskrift. Perfekt for en smakfull forrett eller snack. Raskt og lett å lage!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 6 skiver (1/3 tomme tykke) av en rund landbrød
  • 6 spiseskjeer ekstra jomfrolivolje
  • 2 glass (6 1/2 unser) marinerte artisjokkhjerter, drenert
  • 1 liten bit prosciutto eller skinke (2 unser)
  • 1 liten rød løk, hakket
  • 1 pakke frosne erter (10 unser), tint
  • 2 vårløk (bare det grønne), grovhakket
  • 3 spiseskjeer hakket fersk mynte
  • 1/4 kopp parmesanflak

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm broiler. Legg brød i ett lag på et stekebrett, og pensle toppene med 2 spiseskjeer olje. Krydre med salt og pepper. Grill til de er gylne og legg dem til avkjøling på en rist. Skjær artisjokkene i lengderetning i skiver på ca. 0,6 cm tykkelse, og skjær prosciutto i matchstikker. Kok artisjokkene og prosciutto i 3 spiseskjeer olje i en tung, 25 cm stor stekepanne over moderat høy varme, og rør om til artisjokkene er gylne, ca. 4 minutter. Tilsett løk og kok, og rør om til den er myk. Tilsett erter og kok, og rør om til de er møre, ca. 2 minutter. Rør inn vårløk, mynte, salt og pepper etter smak. Fordel blandingen over toastene. Drypp med resten av oljen og topp med parmesan.
  2. 2Forvarm broiler.
  3. 3Legg brød i ett lag på et stekebrett, og pensle toppene med 2 spiseskjeer olje. Krydre med salt og pepper. Grill til de er gylne og legg dem til avkjøling på en rist.
  4. 4Skjær artisjokkene i lengderetning i skiver på ca. 0,6 cm tykkelse, og skjær prosciutto i matchstikker. Kok artisjokkene og prosciutto i 3 spiseskjeer olje i en tung, 25 cm stor stekepanne over moderat høy varme, og rør om til artisjokkene er gylne, ca. 4 minutter. Tilsett løk og kok, og rør om til den er myk.
  5. 5Tilsett erter og kok, og rør om til de er møre, ca. 2 minutter. Rør inn vårløk, mynte, salt og pepper etter smak. Fordel blandingen over toastene. Drypp med resten av oljen og topp med parmesan.