De ultimate krabbekakene med remoulade

De ultimate krabbekakene med remoulade

oppskrift på deilige krabbe-kaker servert med smakfull remoulade, perfekt for forrett eller festmåltid

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 pund russetpoteter, skåret i 2,5 cm terninger
  • 1 kopp hel melk
  • 2 hvitløksfedd, knust
  • 1/4 bunt fersk timian
  • 2 laurbærblad
  • 1/2 teskje hele svarte pepperkorn
  • 1 pund fersk jumbo hummerkjøtt
  • 2 teskjeer salt
  • 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 1/2 bunt fersk gressløk, finhakket
  • 3 kopper brødsmuler
  • 5 spiseskjeer vegetabilsk olje, til steking
  • Sitronbåter, til pynt
  • Grønn salat, som tilbehør
  • Remulade, oppskrift følger
  • 2 kopper majones
  • 1 teskje Dijon-sennep
  • 2 spiseskjeer cornichons eller sure gherkins, finhakket
  • 3 spiseskjeer kapers, finhakket
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 2 spiseskjeer hakket persille
  • 1 spiseskje hakket estragon
  • 1 1/2 ansjos, finhakket
  • Flere dråper hot pepper-saus

Fremgangsmåte

  1. 1Legg poteter i en stor kjele og dekk med kaldt vann. Tilsett salt og kok opp, uten lokk. La småkoke i ca. 20 minutter til det ikke er motstand når du stikker en gaffel inn.
  2. 2Sil av vannet og sørg for at potetene er tørre. Mos dem i en stor bolle til det ikke er noen klumper.
  3. 3Mens potetene koker, varm opp melken, hvitløk, timian, laurbærblad, pepperkorn og 1 ss smør i en stor kjele over middels varme. Ikke la det koke opp. Sil melken og urtene gjennom en sikt over potetene, og bland godt. Tilsett finhakket gressløk og smak til med salt og pepper.
  4. 4Sjekk krabbekjøttet for skjellbiter. Dekk til med plastfolie og oppbevar i kjøleskapet til det skal brukes. Ta det ut og vend forsiktig inn i potetmosen. Form blandingen med hendene til medium store kaker, og pass på å trykke ut midten og jevne ut toppen.
  5. 5Rull kakene i brødsmuler og rist av overflødig.
  6. 6Smør en stor non-stick panne med ca. 0,5 cm olje og varm opp over middels varme til det begynner å ryke lett. Stek krabbekakene til de er gylne, ca. 5 minutter på hver side, og snu forsiktig med en stekespade. Ta dem ut av pannen og server på et stort, flatt fat med remulade.
  7. 7Pynt med skiver av sitron og server med en grønn salat.
  8. 8Bland alle ingrediensene i en bolle. Sett i kjøleskapet i 30 minutter før servering.
  9. 9Antall porsjoner: 6