Buffalo kylling nachos
Lær hvordan du lager deilige buffalo chicken nachos med sprø tortillachips, krydret kylling og smeltet ost. Perfekt for helgen eller en uformell kveld.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 ss vegetabilsk olje
- 2. 4 ss usaltet smør
- 3. 1 jalapeño, finhakket
- 4. 1 ss finhakket hvitløk
- 5. 1 ½ kopp hot sauce, for eksempel Frank's RedHot
- 6. 1 kopp lavsaltet kyllingkraft
- 7. 1 ss fersk limesaft
- 8. 1 ss hvit eddik
- 9. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 10. 2 ts røkt paprika
- 11. 1 ts cayennepepper
- 12. 1 ts sellerisalt
- 13. 1 ts kosher-salt
- 14. ½ ts nykvernet svart pepper
- 15. Tre kyllingbryst à 5 gram uten skinn og bein, skåret langs med i tre striper
- 16. Rapsolje til frityrsteking
- 17. 8 pitabrød, hver delt i 8 båter
- 18. Kosher-salt
- 19. ½ kopp melk
- 20. ¾ kopp smuldret røkt blåmuggost
- 21. ¼ kopp majones
- 22. ¼ kopp rømme
- 23. 2 ss finhakket frisk gressløk
- 24. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 25. 2 kopper revet mozzarellaost
- 26. ½ kopp finhakket selleri
- 27. ½ kopp finhakket reddik
- 28. ½ picklet jalapeño, avrent og tynnhakket
- 29. 2 ss revet Parmesan, valgfritt
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 3For Buffalo-sausen:
- 4Varm opp en middels stor stekepanne på middels varme, tilsett olje, smør, jalapeño og hvitløk. La smøret smelte, og la hvitløk og jalapeño lett surre i ca. 2 minutter. Rør inn hot saus, kyllingbuljong, limesaft og eddik, og la det småkoke. Krydre med salt og pepper. Dekk til og hold varmt til det skal brukes.
- 5For den tørre ruben:
- 6Bland sammen røkt paprika, cayennepepper, sellerisalt, salt og pepper i en liten bolle. Rør godt for å blande.
- 7Bland kyllingen med 1/4 kopp Buffalo-saus i en bolle; vend godt slik at kyllingen dekkes av sausen. Overfør kyllingen til en rist plassert over et stekebrett, og strø over den tørre ruben. Stek til kyllingen er gjennomstekt, ca. 15 minutter. Ta ut av ovnen, la det avkjøle litt, og hakk deretter kyllingen i bitestørrelse. Sett til side. (La ovnen stå på 175 grader Celsius for nachosen.)
- 8For pitachipsene:
- 9Mens kyllingen stekes, fyll en dyp, tykk gryte med 10 cm olje og varm opp til 175 grader Celsius over middels varme. Stek pitabrødene i porsjoner til de er gylne og sprø, ca. 1–2 minutter. La dem renne av på kjøkkenpapir og strø umiddelbart over salt.
- 10For blåmuggosttoppen:
- 11I en liten kjele over middels varme, varm opp melk og 1/2 kopp av den røkte blåosten. La osten smelte inn i melken, og overfør deretter blandingen til en bolle sammen med resten av blåosten, majones, rømme og gressløk. Krydre med salt og pepper.
- 12For montering:
- 13I en stor ildfast form, fordel halvparten av pitachipsene i et jevnt lag. Topp med halvparten av den hakkede kyllingen, halvparten av Buffalo-saften, halvparten av blåmuggosttoppen og 1/2 kopp revet mozzarella. Gjenta, og avslutt med en generøs mengde revet mozzarella. Sett formen midt i ovnen og stek til osten har smeltet og pitabrødene er sprø og har tatt opp litt av sausen, ca. 5–10 minutter.
- 14Ta ut av ovnen og strø over selleristenger, reddiker, jalapeño og parmesan. Server umiddelbart.