
Potetlatkes I
Lær hvordan du lager deilige potetlatkes. En perfekt oppskrift for en smakfull forrett eller frokost, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 2 kopper skrelte og revne poteter
- 2. 2. 1 spiseskje revet løk
- 3. 3. 3 egg, pisket
- 4. 4. 2 spiseskjeer hvetemel
- 5. 5. 1 1/2 teskje salt
- 6. 6. 1/2 kopp peanøttolje til steking
Fremgangsmåte
- 11. Legg potetene i et osteklede og klem ut så mye væske som mulig.
- 22. I en middels stor bolle rører du sammen potetene, løk, egg, mel og salt.
- 33. I en stor, tykkbunnet stekepanne over middels høy varme varmer du opp oljen til den er varm. Legg store skjeer med potetblandingen i den varme oljen, og trykk dem ned for å danne kaker som er ca. 0,5 til 1 cm tykke. Stek til de er gylne på den ene siden, snu og stek til de er gylne på den andre siden. La dem renne av på kjøkkenpapir. Server varme!