Potetlatkes I

Potetlatkes I

Lær hvordan du lager deilige potetlatkes. En perfekt oppskrift for en smakfull forrett eller frokost, enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 2 kopper skrelte og revne poteter
  • 2. 2. 1 spiseskje revet løk
  • 3. 3. 3 egg, pisket
  • 4. 4. 2 spiseskjeer hvetemel
  • 5. 5. 1 1/2 teskje salt
  • 6. 6. 1/2 kopp peanøttolje til steking

Fremgangsmåte

  1. 11. Legg potetene i et osteklede og klem ut så mye væske som mulig.
  2. 22. I en middels stor bolle rører du sammen potetene, løk, egg, mel og salt.
  3. 33. I en stor, tykkbunnet stekepanne over middels høy varme varmer du opp oljen til den er varm. Legg store skjeer med potetblandingen i den varme oljen, og trykk dem ned for å danne kaker som er ca. 0,5 til 1 cm tykke. Stek til de er gylne på den ene siden, snu og stek til de er gylne på den andre siden. La dem renne av på kjøkkenpapir. Server varme!