
Urtefrie nye poteter
oppskrift på herbed new potatoes, perfekt som tilbehør til sommermiddager. enkel å lage, full av smak og friske urter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 4 spiseskjeer (1/2 stang) usaltet smør
- 1,1 kg små hvite eller Yukon Gold-poteter, vasket men ikke skrellet
- 2 teskjeer kosher-salt
- 1/2 teskje nykvernet svart pepper
- 3 spiseskjeer hakkede, blandede friske grønne urter, som persille, gressløk og dill
Fremgangsmåte
- 1Smelt smøret i en nederlandsk ovn eller en stor, tykkbunnet gryte. Tilsett hele potetene, salt og pepper, og vend godt. Dekk gryten tett til, og kok på lav varme i 20 til 30 minutter, til potetene er akkurat møre når du tester med en liten kniv. Rist gryten av og til uten å fjerne lokket for å forhindre at potetene i bunnen brenner seg. Slå av varmen og la potetene dampe i ytterligere 5 minutter. Ikke overkok! Vend potetene med urtene, og server varme.