
Saftig sitronkake
oppskrift på en deilig og saftig sitronkake med frisk smak av sitron. perfekt til kaffen eller som dessert. enkel å lage og perfekt til sommerens feiringer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 4 egg
- 1 (85 gram) pakke med instant sitronpuddingblanding
- 1/3 kopp vegetabilsk olje
- 1 (520 gram) pakke sitronkakemiks
- 3/4 kopp vann
- 1/2 kopp sitronsaft
- 3 kopper siktet melis
- 1/4 kopp melis til å støve over
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit). Smør og melet en bundt- eller tubeform.
- 2Pisk eggene til de er tykke. Tilsett puddingblanding, kakeblanding, vann og olje; pisk med en elektrisk mikser på middels hastighet i 5 minutter. Hell røren i den forberedte formen.
- 3Stek i 50 minutter.
- 4I de siste 5 minuttene av stekingen, lag glasuren. Bland sitronsaft og 3 kopper melis i en kjele. Varm opp til kokepunktet. Hell den varme glasuren over den varme kaken, og la den avkjøle i omtrent 1 time. Vend forsiktig kaken opp ned på serveringsfatet. Avslutt med et lett dryss av melis.