Grillet mozzarella

Grillet mozzarella

lær hvordan du lager smakfull skewered mozzarella med enkle trinn. perfekt for sommerfest eller som en lett forrett. rask og enkel oppskrift!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 oppskrift Bagna Cauda, oppskrift følger
  • 1/2 sitron, revet i lange strimler
  • 8 (15 cm) rette grener fersk rosmarin, eller flere kvister fersk rosmarin
  • 1/2 baguette, skåret i 0,6 cm tykke skiver
  • 680 gram (3 til 4 store baller) fersk mozzarella, skåret i 0,6 cm tykke skiver
  • Ferske laurbærblader, valgfritt
  • Olivenolje til å pensle spyd
  • Kosher-salt
  • Nykvernet svart pepper
  • 20 ferske italienske persilleblader
  • 2 til 3 hvitløksfedd, skrellet og finhakket (ca. 1 ss)
  • 4 (7,5 cm lange) saltinnpakkede ansjoser, skylt godt, ryggene fjernet, finhakket (ca. 1 ss)
  • 1 stang (113 gram) usaltet smør
  • 1/2 kopp ekstra jomfrolivenolje
  • 1/2 ts finhakket sitronskall
  • 3 til 4 ts fersk sitronsaft, eller etter smak
  • Kosher-salt

Fremgangsmåte

  1. 1Tilsett sitronskall i bagna caudaen og rør for å blande.
  2. 2Fra hver kvist fjernes det meste av rosmarinet, og det etterlates 4–5 cm med blader i den ene enden. Legg en skive brød på arbeidsflaten, og plasser et stykke mozzarella på den, etterfulgt av et ferskt laurbærblad, valgfritt. Gjenta én gang til, og avslutt med en skive brød. Du skal ha en stab med tre skiver brød og to skiver ost. Fortsett med de resterende ingrediensene for å lage totalt fire stabber. (Hvis du ikke finner store rosmarinkvister, kan du bruke trepinner. Bløtlegg trepinne i kaldt vann i 20 minutter. Når du setter sammen, legg inn noen kvister med fersk rosmarin underveis.)
  3. 3Bruk den bladløse enden av en rosmarinkvist til å tre en av stabbene gjennom midten, slik at rosmarinbladene er synlige på den andre enden. Vend stokken på siden og, fra motsatt ende, sett inn en annen rosmarinkvist, slik at bladene stikker ut av den andre enden. Pensle hele pinnen lett med olivenolje, og strø over en klype salt og pepper. Fortsett på samme måte med de resterende stabbene.
  4. 4For grilling: Plasser pinnene på den varmeste delen av en kull- eller gassgrill og stek i 1 til 2 minutter, og snu ofte, til osten begynner å mykne og brødet begynner å bli brunt.
  5. 5For steking: Forvarm ovnen til 200 grader Celsius. Legg pinnene på et stekebrett og stek i ca. 5 minutter.
  6. 6Overfør forsiktig pinnene til en tallerken og drypp rikelig med bagna cauda over. Strø over persilleblader.
  7. 7Bruk en morter og støter til å knuse hvitløk og ansjos til en jevn pasta.
  8. 8Overfør pastaen til en liten kjele. Tilsett smør og olivenolje, og la det småkoke på lav varme. La det småkoke i ca. 5 minutter. Ta kjelen av varmen og rør inn sitronskall og sitronsaft. Krydre med salt etter smak.