Cheddar-dumplingsuppe med tomat

Cheddar-dumplingsuppe med tomat

Lær hvordan du lager en deilig cheddar dumpling tomatsuppe. Perfekt for en varmende forrett eller hovedrett. Enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. Suppesausjon:
  • 2. 1 spiseskje olivenolje
  • 3. 1/2 gul løk, grovhakket
  • 4. 2 fedd hvitløk, finhakket
  • 5. 1 teskje tørket italiensk krydderblanding
  • 6. 1 (796 g) boks knuste tomater
  • 7. 2 kopper vann, delt
  • 8. 2 teskjeer salt
  • 9. Dumplings:
  • 10. 3/4 kopp hvetemel
  • 11. 1 teskje bakepulver
  • 12. 1/4 teskje salt
  • 13. 1/4 teskje nykvernet svart pepper, eller etter smak
  • 14. 1/4 kopp revet sterk Cheddar-ost
  • 15. 1/2 kopp kulturmelk, godt ristet
  • 16. 2 spiseskjeer hakket fersk italiensk persille
  • 17. Reynolds Wrap® aluminiumsfolie

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 22. I en middels ildfast gryte, varm opp olivenoljen over middels varme. Tilsett den hakkede løken og kok til den er gjennomsiktig, ca. 3–5 minutter. Tilsett hvitløk og italienske krydder og kok til det dufter, ca. 1 minutt. Hell i boksen med tomater. Tilsett omtrent 1 kopp vann i gryten. La suppen småkoke, og skru deretter ned varmen til lav. La suppen koke uten lokk i ca. 10–15 minutter, til den er litt tykkere og svært aromatisk.
  3. 33. Overfør suppen, i porsjoner om nødvendig, til en blender og kjør til den er helt glatt, og la damp slippe ut mens du kjører (eller bruk en stavmikser og kjør suppen direkte i gryten). Hell den moste suppen tilbake i gryten. Smak til med salt. Tilsett mer vann om nødvendig, hvis suppen er for tykk. Sett til side.
  4. 44. For dumplingene: I en middels bolle, bland sammen mel, bakepulver, salt og svart pepper. Tilsett osten og bland til det er jevnt fordelt. Hell i kulturmelk og bland til deigen er jevn og fuktig. Bruk en spiseskje eller iskrem-skje til å forme deigboller og legg dem i suppen.
  5. 55. Dekk gryten med Reynolds Wrap® aluminiumsfolie og sett den i ovnen. Stek i 20–25 minutter, til dumplingene er gjennomkokte og luftige.
  6. 66. Pynt hver suppetallerken med pepper og et dryss persille.