
Grønn bønnesalat med rødløk og ovnsbakte poteter, servert med rosmarindressing
en frisk og smakfull salat med grønne bønner, rødløk og ovnsbakte poteter, toppet med rosmarindressing, perfekt for sommermåltidet
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 pund røde koketomater
- 2/3 kopp olivenolje
- 1 hvitløksfedd
- 1/4 kopp rødvinseddik
- 1 ss ferske rosmarinkvister eller 1 ts tørket, smuldret rosmarin, pluss rosmarinkvister til pynt
- 1 rød løk, delt i to på langs og skåret i tynne skiver på langs
- 2 pund grønne bønner, trimmede og kuttet i 2,5 cm lange biter
- 24 Kalamata- eller Niçoise-oliven, uten stein og delt i to
Fremgangsmåte
- 1Halvér potetene, med skallet på, og kutt dem i 2,5 cm store båter. I en stor stekeplate varm opp 1/3 kopp av oljen i midten av en forvarmet ovn på 220°C i 5 minutter. Tilsett potetene, og vend dem slik at de dekkes av oljen. Stek dem, og rør om hver 10. minutt, i 30 minutter, eller til de er møre. La potetene avkjøle i pannen. I en blender puréer du hvitløk, eddik, rosmarinstilker og salt etter smak. Med motoren i gang, tilsett den resterende 1/3 kopp oljen i en jevn strøm, og blend dressingen til den er emulsifisert. I en liten bolle med is og kaldt vann lar du løken ligge i 5 minutter, sil den godt, og tørk den forsiktig. I en kjele med kokende saltet vann koker du de grønne bønnene i 5 minutter, eller til de er sprø-møre, og sil dem i en dørslag. Skyll bønnene under kaldt vann og tørk dem. I en veldig stor bolle blander du potetene, løken, de grønne bønnene og oliven, tilsetter dressingen, og vender forsiktig salaten. Server salaten, pyntet med rosmarinstilker, ved romtemperatur.