
Kebaber med urter, tomat og squash
Lær hvordan du lager smakfulle herbed lam, tomat og zucchini kebabs. En enkel og deilig oppskrift perfekt for sommergrilling eller hverdagsmiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 stor hvitløksfedd
- 1 1/2 teskjeer salt
- 1/4 kopp pluss 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 1 1/2 teskje svart pepper
- 1 kopp pluss 2 spiseskjeer olivenolje
- 1/4 kopp finhakkede ferske timianblader
- 1 1/2 spiseskje finhakkede ferske rosmariblader
- 1 (900 g) stor, trimmet, benfri lammelårdel, skåret i 3,2 cm store terninger
- 3 mellomstore zucchini (ca. 680 g totalt)
- 24 store cherrytomater (ca. 340 g totalt)
- Spesialutstyr: 16 (30 cm) trespyd, bløtlagt i varmt vann i 1 time
Fremgangsmåte
- 1Finhakk hvitløk og mos den til en pasta med salt ved hjelp av en stor, tung kniv. Visp sammen hvitløkpasta, sitronsaft og pepper i en stor bolle, og visp deretter inn olje, timian og rosmarin til det er godt blandet. Legg lam i en stor, forsegbar pose, og tilsett 3/4 kopp urtemarinade. Lukk posen og press ut overflødig luft. Mariner lammekjøttet, dekket og avkjølt, i minst 6 timer eller opptil 8 timer. Sett til side resten av marinaden, dekket og avkjølt.
- 2Omtrent en time før grilling, del zucchini i to på langs, og kutt deretter diagonalt på tvers, vekslende retning med hver kutt, for å lage trekantformede biter. Legg zucchini i en annen stor, forsegbar pose, og hell den reserverte marinaden over zucchini. Lukk posen og press ut overflødig luft. Mariner zucchini ved romtemperatur i 1 time. (Hvis zucchini marineres lenger, vil det bli mykt og grøtete.)
- 3Forbered grillen for direkte varme med middels varm kull (moderately high varme for gassgrill); se Grilling Procedure. Mens grillen varmes opp, sil av lammet, kast marinaden, og tre deretter kubene på 8 spyd med 1/4 toms avstand. Overfør zucchini til en bolle, og reserver marinaden. Tre zucchini på 4 spyd (uten lam). Tre tomater på de resterende 4 spydene.
- 4Pensle grillristen lett med olje, og grill kebabene (dekket hvis du bruker gassgrill), og snu dem av og til, til tomatene er myke, men ikke faller fra hverandre, i 2 til 3 minutter; zucchini er mør, i 4 til 6 minutter; og lammet er medium-rare, ca. 6 minutter. Server kebabene med den reserverte marinaden fra zucchini som dressing.