Rosmarin-kyllingfilet

Rosmarin-kyllingfilet

oppskrift på rosemary svinefilet - en smakfull og enkel rett med rosmarin, perfekt for en rask middag eller helgekos.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp god olivenolje
  • 1/2 kopp rødvinseddik
  • Omtrent 1/4 kopp ferske persilleblader
  • Omtrent 1/4 kopp fersk rosmarin, blader avstrippet og lett knust
  • 3 spiseskjeer grovkornet sennep
  • 1 spiseskje tørket sennep
  • 1 spiseskje finhakket hvitløk
  • 1 teskje salt
  • 1 teskje malt pepper
  • Saften av 1 sitron
  • 2 svinefileter (1 1/2 til 2 pund hver)
  • 2 spiseskjeer smør
  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • 2 kopper grovhakkede rotgrønnsaker (de fleste rotgrønnsaker – jeg brukte poteter – vil steke godt sammen med svinefiletene... rødløk, søtpoteter og gulrøtter er noen jeg har prøvd og vært svært fornøyd med!)
  • Smørmelksboller, delt i to og ristet, til servering

Fremgangsmåte

  1. 1Visp sammen olivenolje, rødvinseddik, persille, rosmarin, grovkornet sennep, tørket sennep, hvitløk, salt, pepper og sitronsaft. Hell blandingen over indrefiletene i en plastpose og la det marinere i kjøleskapet i alt fra 1 time til over natten.
  2. 2Forvarm ovnen til 190 °C.
  3. 3Etter marineringen, brunes indrefiletene i smør og olivenolje. Tilsett rotgrønnsakene og pensle dem med sausen. Dekk til og sett i ovnen i 25 minutter.
  4. 4Skjær svinefileten i medallonger og server med sausen fra bunnen av pannen. Server med varme smørmelk-biscuits.