Rosmarin-kyllingfilet
oppskrift på rosemary svinefilet - en smakfull og enkel rett med rosmarin, perfekt for en rask middag eller helgekos.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 kopp god olivenolje
- 1/2 kopp rødvinseddik
- Omtrent 1/4 kopp ferske persilleblader
- Omtrent 1/4 kopp fersk rosmarin, blader avstrippet og lett knust
- 3 spiseskjeer grovkornet sennep
- 1 spiseskje tørket sennep
- 1 spiseskje finhakket hvitløk
- 1 teskje salt
- 1 teskje malt pepper
- Saften av 1 sitron
- 2 svinefileter (1 1/2 til 2 pund hver)
- 2 spiseskjeer smør
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 2 kopper grovhakkede rotgrønnsaker (de fleste rotgrønnsaker – jeg brukte poteter – vil steke godt sammen med svinefiletene... rødløk, søtpoteter og gulrøtter er noen jeg har prøvd og vært svært fornøyd med!)
- Smørmelksboller, delt i to og ristet, til servering
Fremgangsmåte
- 1Visp sammen olivenolje, rødvinseddik, persille, rosmarin, grovkornet sennep, tørket sennep, hvitløk, salt, pepper og sitronsaft. Hell blandingen over indrefiletene i en plastpose og la det marinere i kjøleskapet i alt fra 1 time til over natten.
- 2Forvarm ovnen til 190 °C.
- 3Etter marineringen, brunes indrefiletene i smør og olivenolje. Tilsett rotgrønnsakene og pensle dem med sausen. Dekk til og sett i ovnen i 25 minutter.
- 4Skjær svinefileten i medallonger og server med sausen fra bunnen av pannen. Server med varme smørmelk-biscuits.