BBQ svinefilet

BBQ svinefilet

Lær hvordan du lager saftig bbq svinefilet med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommergrilling eller hverdagsmiddag. Enkel å følge steg for steg.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 lb svinefilet
  • 2. 1 middels stor løk, hakket
  • 3. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 4. 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 5. 1/4 kopp ketchup
  • 6. 1/4 kopp chili saus i ketchup-stil
  • 7. 1 spiseskje Worcestershire-saus
  • 8. 2 teskjeer eplesidereddik
  • 9. 1/2 teskje hot sauce, for eksempel Tabasco
  • 10. 1 kopp vann
  • 11. Tilbehør: coleslaw

Fremgangsmåte

  1. 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk
  2. 2Behold alle linjeskift og punktsetting.
  3. 31. Trim svinenakken for overflødig fett og sølvhinne, og skjær den deretter i tynne skiver på ca. 0,6 cm på tvers. Skjær hver skive i 3 strimler.
  4. 4Kok løk i olje i en tung kjele på 4 liter over middels varme, rør av og til, til den er gyllen, ca. 5 minutter.
  5. 5Tilsett hvitløk og kok, rør av og til, i 1 minutt.
  6. 6Tilsett ketchup, chilisaus, Worcestershire-saus, eddik, hot saus og vann, og la det småkoke uten lokk, rør av og til, i ca. 5 minutter.
  7. 7Tilsett svinenakken og la det småkoke under lokk til kjøttet er gjennomstekt og mørt, ca. 8–10 minutter.
  8. 8Bruk en hullsleiv til å overføre svinenakken til en bolle, og dekk til for å holde den varm.
  9. 9Kok opp den gjenværende sausen, rør av og til, til den er litt tykkere, ca. 3 minutter.
  10. 10Hell sausen over svinenakken.
  11. 112. Trim svinenakken for overflødig fett og sølvhinne, og skjær den deretter i tynne skiver på ca. 0,6 cm på tvers.
  12. 12Skjær hver skive i 3 strimler.
  13. 133. Kok løk i olje i en tung kjele på 4 liter over middels varme, rør av og til, til den er gyllen, ca. 5 minutter.
  14. 14Tilsett hvitløk og kok, rør av og til, i 1 minutt.
  15. 15Tilsett ketchup, chilisaus, Worcestershire-saus, eddik, hot saus og vann, og la det småkoke uten lokk, rør av og til, i ca. 5 minutter.
  16. 164. Tilsett svinenakken og la det småkoke under lokk til kjøttet er gjennomstekt og mørt, ca. 8–10 minutter.
  17. 17Bruk en hullsleiv til å overføre