BBQ svinefilet
Lær hvordan du lager saftig bbq svinefilet med denne enkle oppskriften. Perfekt for sommergrilling eller hverdagsmiddag. Enkel å følge steg for steg.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 1 lb svinefilet
- 2. 1 middels stor løk, hakket
- 3. 2 spiseskjeer olivenolje
- 4. 1 hvitløksfedd, finhakket
- 5. 1/4 kopp ketchup
- 6. 1/4 kopp chili saus i ketchup-stil
- 7. 1 spiseskje Worcestershire-saus
- 8. 2 teskjeer eplesidereddik
- 9. 1/2 teskje hot sauce, for eksempel Tabasco
- 10. 1 kopp vann
- 11. Tilbehør: coleslaw
Fremgangsmåte
- 1Du er en ekspert i norsk grammatikk og oversetter til flytende, korrekt norsk, fra alle språk
- 2Behold alle linjeskift og punktsetting.
- 31. Trim svinenakken for overflødig fett og sølvhinne, og skjær den deretter i tynne skiver på ca. 0,6 cm på tvers. Skjær hver skive i 3 strimler.
- 4Kok løk i olje i en tung kjele på 4 liter over middels varme, rør av og til, til den er gyllen, ca. 5 minutter.
- 5Tilsett hvitløk og kok, rør av og til, i 1 minutt.
- 6Tilsett ketchup, chilisaus, Worcestershire-saus, eddik, hot saus og vann, og la det småkoke uten lokk, rør av og til, i ca. 5 minutter.
- 7Tilsett svinenakken og la det småkoke under lokk til kjøttet er gjennomstekt og mørt, ca. 8–10 minutter.
- 8Bruk en hullsleiv til å overføre svinenakken til en bolle, og dekk til for å holde den varm.
- 9Kok opp den gjenværende sausen, rør av og til, til den er litt tykkere, ca. 3 minutter.
- 10Hell sausen over svinenakken.
- 112. Trim svinenakken for overflødig fett og sølvhinne, og skjær den deretter i tynne skiver på ca. 0,6 cm på tvers.
- 12Skjær hver skive i 3 strimler.
- 133. Kok løk i olje i en tung kjele på 4 liter over middels varme, rør av og til, til den er gyllen, ca. 5 minutter.
- 14Tilsett hvitløk og kok, rør av og til, i 1 minutt.
- 15Tilsett ketchup, chilisaus, Worcestershire-saus, eddik, hot saus og vann, og la det småkoke uten lokk, rør av og til, i ca. 5 minutter.
- 164. Tilsett svinenakken og la det småkoke under lokk til kjøttet er gjennomstekt og mørt, ca. 8–10 minutter.
- 17Bruk en hullsleiv til å overføre