Kremet pasta med asparges og erter
oppskrift på kremet pasta med asparges og erter, perfekt for en rask og smakfull middag. enkel å lage og full av grønnsaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 5 skiver bacon, kuttet i 1/2-tommers biter
- 2. 1 pund fersk asparges, trimmet og kuttet i 1-tommers biter
- 3. 1/2 pund ferske erter
- 4. 1 løk, hakket
- 5. Saften av 1/2 sitron
- 6. salt og nykvernet svart pepper etter smak
- 7. 1 pund fersk fettuccine-pasta
- 8. 3 spiseskjeer kremfløte
- 9. 5 unser revet italiensk tre-osteblanding
Fremgangsmåte
- 11. Legg bacon i en stor kjele og kok opp over middels høy varme til baconet er jevnt brunt, ca. 10 minutter. Rør av og til under kokingen. Sil av baconfettet fra pannen, og legg baconet på et fat dekket med kjøkkenpapir.
- 22. Kok opp en stor kjele med vann, og rør inn asparges og erter; rør av og til og kok til grønnsakene er lett myke, men fortsatt lysegrønne, ca. 5 minutter. Sil av vannet og sett til side.
- 33. Kok og rør løk til den er gjennomsiktig over middels varme i samme panne som baconet, ca. 5 minutter; rør inn asparges, erter og baconbiter.
- 44. Press sitronsaft over blanturen; smak til med salt og svart pepper.
- 55. Kok opp en stor kjele med saltet vann og rør inn fettuccine; kok, og rør ofte, til pastaen er al dente, ca. 5 minutter. Sil av vannet.
- 66. Rør den varme fettuccinen inn i pannen med blanturen over middels lav varme, og vend forsiktig for å blande.
- 77. Rør inn fløte og la blanturen småkoke til den tykner litt.
- 88. Strø osteblandingen over blanturen og la det stå til osten smelter, ca. 5 minutter; vend lett inn osten i fettuccinen og grønnsakene før servering.