
Cheesey eggplantgrateng
Lær hvordan du lager en kremet og cheesy auberginegrateng med egg. Perfekt som en mettende hovedrett for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 aubergine, skrelt og hakket
- 1 ½ kopp revet Cheddarost
- 1 kopp tørr brødsmuler til stuffing
- 1 fedd hvitløk, knust
- 2 spiseskjeer hakket løk
- 1 egg, lett pisket
- 1 teskje tørket italiensk krydder
- salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius (350 grader Fahrenheit).
- 2Legg auberginen i en middels stor, mikrosikker form. Kok den i mikrobølgeovnen på høy effekt i 5 minutter, eller til den er mør, og rør en gang underveis. Overfør auberginen til en 23x23 cm (9x9 tommer) ildfast form. Bland inn ½ kopp cheddarost, stuffing-blanding, hvitløk, løk og egg. Krydre med italienske urter, salt og pepper.
- 3Stek i ovnen i 15 minutter. Topp med resten av osten, og stek videre i 15 minutter til osten er boblende og lett gyllen.