Stekt kylling med paprika og snøkål

Stekt kylling med paprika og snøkål

Lær hvordan du lager en smakfull stir-fried chicken med paprika og snøkål. En rask og enkel oppskrift perfekt for travle hverdager.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 pund skinn- og benfri kyllingbryst, delt i to
  • 2. 1 eggehvite
  • 3. 2 teskjeer soyasaus
  • 4. 2 teskjeer pluss 1 spiseskje Shaoxing-vin (kinesisk risvin) eller tørr sherry
  • 5. 1 ½ teskje maisstivelse
  • 6. ¼ teskje malt hvit pepper
  • 7. 3 teskjeer asiatisk sesamolje, delt
  • 8. 1 (6 ½ unser) boks med konservert snøkål, godt drenert
  • 9. 1 teskje sukker
  • 10. 2 spiseskjeer peanøttolje eller vegetabilsk olje, delt
  • 11. 1 middels stor rød paprika, kuttet i matchstikkstykker
  • 12. 1 middels stor grønn paprika, kuttet i matchstikkstykker
  • 13. ¼ teskje salt

Fremgangsmåte

  1. 11. Skjær kyllingbryst uten ben på tvers i 1/4-tommers tykke skiver, legg deretter skivene i en stab og skjær dem i matchstikkstørrelse. Visp eggehviten i en liten bolle til den er skummende; overfør 1 spiseskje til en middels stor bolle (reserver resten av eggehviten til en annen bruk). Tilsett kylling i bollen med eggehviten. Ha i soyasaus, 2 teskjeer risvin, maisstivelse og hvit pepper; vend godt slik at det dekker. Bland inn 2 teskjeer sesamolje. La det stå i 15 minutter. Bland den konserverte snøkålen og sukker i en liten bolle. Varm opp en 14-tommers flatbunnet wok eller en tung, 12-tommers stekepanne over høy varme til en dråpe vann som tilsettes wokken fordamper på kontakt. Tilsett 1 spiseskje peanøttolje og sving wokken for å dekke den med olje. Legg i de skivede kyllingbrystene, og spre dem jevnt. Kok uten å røre i 30 sekunder, deretter wokstir-fry til kyllingen ikke lenger er rosa, ca. 2 minutter. Overfør kyllingskivene til en tallerken. Tilsett resten av 1 spiseskje peanøttolje i wokken, og ha i de røde og grønne paprikaene. Wokstir-fry til de begynner å mykne, ca. 2 minutter. Rør inn snøkålblandingen og saltet. Returner kyllingen til wokken; tilsett resten av 1 spiseskje risvin og wokstir-fry til kyllingen er gjennomkokt, ca. 1 minutt. Ta pannen av varmen. Rør inn den resterende teskjeen asiatisk sesamolje i wokstir-fryen og server.
  2. 22. Skjær kyllingbryst uten ben på tvers i 1/4-tommers tykke skiver, legg deretter skivene i en stab og skjær dem i matchstikkstørrelse. Visp eggehviten i en liten bolle til den er skummende; overfør 1 spiseskje til en middels stor bolle (reserver resten av eggehviten til en annen bruk). Tilsett kylling i bollen med eggehviten. Ha i soyasaus, 2 teskjeer risvin, maisstivelse og hvit pepper; vend godt slik at det dekker. Bland inn 2 teskjeer sesamolje. La det stå i 15 minutter.
  3. 33. Bland den konserverte snøkålen og sukker i en liten bolle. Varm opp en 14-tommers flatbunnet wok eller en tung, 12-tommers stekepanne over høy varme til en dråpe vann som tilsettes wokken fordamper på kontakt. Tilsett 1 spiseskje peanøttolje og sving wokken for å dekke den med olje. Legg i de skivede kyllingbrystene, og spre dem jevnt. Kok uten å røre i 30 sekunder, deretter wokstir-fry til kyllingen ikke lenger er rosa, ca. 2 minutter. Overfør kyllingskivene til en tallerken. Tilsett resten av 1 spiseskje peanøttolje i wokken, og ha i de røde og grønne paprikaene. Wokstir-fry til de begynner å mykne, ca. 2 minutter. Rør inn snøkålblandingen og saltet. Returner kyllingen til wokken; tilsett resten av 1 spiseskje risvin og wokstir-fry til kyllingen er gjennomkokt, ca. 1 minutt. Ta pannen av varmen. Rør inn den resterende teskjeen asiatisk sesamolje i wokstir-fryen og server.