
Honning- og sennepsmarinert kylling med grillet rødløk
oppskrift på saftig grillet kylling marinert i honning, sennep og rødløk, perfekt for sommergrillen
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 1/2 rød løk, hakket
- 1/4 kopp eplecidereddik
- 1/4 kopp brunt sukker, et par nevefulle
- 1 kopp kyllingkraft
- 1/2 kopp ferdiglaget honning-sennep (anbefalt: Honey Cup-merke)
- 1/2 teskje allehånde, vurder det etter eget skjønn
- 1/2 teskje karri, vurder det etter eget skjønn
- 4 stykker benfrie, skinnløse kyllingbryst
- 4 benfrie, skinnløse kyllinglår
- Vegetabilsk olje, til å dryppe over
- Salt og nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Forvarm grillpannen eller stekepannen over middels høy varme.
- 2Hell 2 spiseskjeer vegetabilsk olje i en liten kjele over moderat varme. Tilsett rødløk og sautér i 3 til 5 minutter. Tilsett eddik og la det redusere til halvparten, i 1 til 2 minutter. Tilsett brunt sukker og kok i 1 minutt for å blande det godt inn. Visp inn buljong, honning-sennep, allehånde og karri. La sausen koke opp og skru ned varmen til laveste innstilling.
- 3Gni kyllingen inn med en skvett olje, salt og pepper etter smak. Legg kyllingen på den varme grillen og kok i 4 eller 5 minutter, snu deretter. Pensle kyllingen rikelig med sausen og kok i ytterligere 5 minutter. Snu igjen og pensle med mer saus. Kok i 2 eller 3 minutter til, slik at kyllingen er gjennomstekt, og overfør den til et serveringsfat og server.