Honning- og sennepsmarinert kylling med grillet rødløk

Honning- og sennepsmarinert kylling med grillet rødløk

oppskrift på saftig grillet kylling marinert i honning, sennep og rødløk, perfekt for sommergrillen

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 1/2 rød løk, hakket
  • 1/4 kopp eplecidereddik
  • 1/4 kopp brunt sukker, et par nevefulle
  • 1 kopp kyllingkraft
  • 1/2 kopp ferdiglaget honning-sennep (anbefalt: Honey Cup-merke)
  • 1/2 teskje allehånde, vurder det etter eget skjønn
  • 1/2 teskje karri, vurder det etter eget skjønn
  • 4 stykker benfrie, skinnløse kyllingbryst
  • 4 benfrie, skinnløse kyllinglår
  • Vegetabilsk olje, til å dryppe over
  • Salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm grillpannen eller stekepannen over middels høy varme.
  2. 2Hell 2 spiseskjeer vegetabilsk olje i en liten kjele over moderat varme. Tilsett rødløk og sautér i 3 til 5 minutter. Tilsett eddik og la det redusere til halvparten, i 1 til 2 minutter. Tilsett brunt sukker og kok i 1 minutt for å blande det godt inn. Visp inn buljong, honning-sennep, allehånde og karri. La sausen koke opp og skru ned varmen til laveste innstilling.
  3. 3Gni kyllingen inn med en skvett olje, salt og pepper etter smak. Legg kyllingen på den varme grillen og kok i 4 eller 5 minutter, snu deretter. Pensle kyllingen rikelig med sausen og kok i ytterligere 5 minutter. Snu igjen og pensle med mer saus. Kok i 2 eller 3 minutter til, slik at kyllingen er gjennomstekt, og overfør den til et serveringsfat og server.