Raspberry-rosegeitjam

Raspberry-rosegeitjam

lær hvordan du lager raspberry-rose jam med denne enkle oppskriften. perfekt til frokost eller som gave. rask og enkel prosess.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 2 pund bringebær
  • 2. 1 ½ kopper sukker
  • 3. 1 spiseskje fersk sitronsaft
  • 4. ¼ teskje rosenvann
  • 5. To 1-pint hermetikkglass eller fire 8-unse hermetikkglass med lokk

Fremgangsmåte

  1. 11. Rør sammen 900 gram bringebær og 1 ½ kopper sukker i en stor, tykk gryte. La det stå til bringebærene begynner å slippe ut saften, ca. 20–30 minutter. Kok over middels varme, rør av og til i starten og deretter oftere etter hvert som blantingen tykner (sukkeret konsentreres, og syltetøyet er mer utsatt for å brenne seg), til det meste av væsken har fordampet og blantingen er blitt tykk, ca. 30–40 minutter. For å sjekke tykkelsen, legg en liten klatt syltetøy på en avkjølt tallerken og sett den i kjøleskapet i 2 minutter. Dra fingeren gjennom: Det skal danne seg en klar sti som ikke fyller seg igjen. Ta gryten av varmen og rør inn 1 ss fersk sitronsaft og ¼ ts rosevann. Fordel syltetøyet i glass, sett på lokk og la det avkjøle i kjøleskapet.
  2. 22. Rør sammen 900 gram bringebær og 1 ½ kopper sukker i en stor, tykk gryte. La det stå til bringebærene begynner å slippe ut saften, ca. 20–30 minutter.
  3. 33. Kok over middels varme, rør av og til i starten og deretter oftere etter hvert som blantingen tykner (sukkeret konsentreres, og syltetøyet er mer utsatt for å brenne seg), til det meste av væsken har fordampet og blantingen er blitt tykk, ca. 30–40 minutter. For å sjekke tykkelsen, legg en liten klatt syltetøy på en avkjølt tallerken og sett den i kjøleskapet i 2 minutter. Dra fingeren gjennom: Det skal danne seg en klar sti som ikke fyller seg igjen. Ta gryten av varmen og rør inn 1 ss fersk sitronsaft og ¼ ts rosevann. Fordel syltetøyet i glass, sett på lokk og la det avkjøle i kjøleskapet.
  4. 44. Forhåndsforberedelse: Syltetøyet kan lages to måneder i forveien. Oppbevares kjølig.
  5. 55. Syltetøyet kan lages to måneder i forveien. Oppbevares kjølig.