
Grillet sitron-urtes kyllingpoussin
Lær hvordan du lager saftige og smakfulle grillet poussin med sitron og urter. Perfekt for sommergrillen eller helgekosen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1 stang (1/2 kopp) usaltet smør, 6 spiseskjeer myknet og 2 spiseskjeer smeltet
- 1 spiseskje finrevet frisk sitronskall
- 2 teskjeer hakket frisk timian pluss 6 store kvister
- 1 teskje hakket frisk rosmarin
- 1/2 teskje salt
- 1/2 teskje svart pepper
- 6 poussins (unge kyllinger) eller små Cornish-høns (3/4 til 1 pund hver; helst økologiske)
- 2 sitroner, hver delt i 6 båter
Fremgangsmåte
- 1Forvarm en kullgrill (med lokk) eller en gassgrill på middels varme. Rør sammen myknet smør, sitrzest, hakket timian, rosmarin, salt og pepper med en gaffel. Skyll poussinene og tørk dem godt. Krydre hulrommene med salt og pepper. Arbeid fra hulromsenden av hver fugl, før fingrene mellom skinn og kjøtt på brystene og lårene for å løsne skinnet uten å rive. Skyv sitron-smøret under skinnet og masser skinnet fra utsiden for å fordele smøret jevnt over brystene og på lårene. Sett inn en timiankvist og to sitronbåter i hulrommet på hver poussin, og bind lårene sammen med kjøkkenstrikk. Pensle fuglene med smør og krydre med salt og pepper. Når ilden er middels varm (du kan holde hånden 13 cm over grillristen i 3–4 sekunder), plasser fuglene med brystene opp på grillristen og dekk til grillen. Stek, og snu hver 15. minutt, til en hurtigtermometer som settes inn i den kjøttfulle delen av låret viser 77°C, ca. 45 til 55 minutter. Overfør fuglene til et serveringsfat og fjern strikken, og la dem hvile i 10 minutter.