Tropisk laks

Tropisk laks

oppskrift på tropical salmon, en lett og smakfull rett perfekt for sommeren. enkel å lage og full av friske smaker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 pose ferdigkokt hvit ris i pose
  • 2. 1/4 kopp tørket tropisk fruktblanding
  • 3. 1/4 kopp tørkede, ristede peanøtter
  • 4. 2 spiseskjeer tartarsaus
  • 5. 2 spiseskjeer rømme
  • 6. 2 spiseskjeer fersk limejuice
  • 7. 1 spiseskje Dijon-sennep
  • 8. 2 teskjeer fersk gressløk, hakket
  • 9. 1 uten skinn (340 gram) laksefilet, kuttet på tvers i 10 skiver à 1/2 tomme
  • 10. Fersk dill, valgfritt

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp ris i henhold til pakkens anvisninger, og tilsett tørket frukt halvveis gjennom koketiden. Ta ris av varmen. Rør inn fruktblandingen og nøtter. Overfør risen til en serveringsskål.
  2. 22. I mellomtiden, i en liten bolle, bland tartar saus, rømme, limesaft, sennep og gressløk. Dekk til gressløksausen og sett den i kjøleskapet.
  3. 33. Forvarm grillen. Fordel laksebitene på to ovnsikre glass- eller keramikkfat, og dekk halve hver av fatene. Sett fatene under grillen og kok til laksen er blek rosa og flassende, pass på at den ikke blir overkokt, ca. 1 minutt. Bruk grytekluter og fjern forsiktig de varme fatene. Skje gressløksausen over laksen og server med ris. Pynt med fersk dill.