
Pepper- og honningglasert laks på sedertreplate
Lær hvordan du lager den perfekte pepper-honey cedar plank salmon. En enkel oppskrift som gir en saftig og smakfull laks med honning og pepper, perfekt for sommergrillen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 stk. ubehandlede sedertreplanker (12 tommer)
- 1/4 kopp ananasjuice
- 1/3 kopp soyasaus
- 2 ss hvit eddik
- 2 ss sitronjuice
- 1 ss olivenolje
- 3/4 kopp honning
- 1/4 kopp brunt sukker
- 1 ts malt svart pepper
- 1/2 ts cayennepepper
- 1/2 ts paprika
- 1/4 ts hvitløkspulver
- 6 stk. laksefileter (6 unser) uten skinn og bein
- En klype salt og pepper etter smak
Fremgangsmåte
- 1Bløtlegg sedertreplatene i varmt vann i 1 til 2 timer. Tilsett en skvett bourbon i vannet hvis ønskelig.
- 2Kok opp ananasjuice, soyasaus, eddik, sitronsaft, olivenolje og honning i en kjele over middels høy varme. Skru ned varmen til middels lav, og rør inn sukker, 1 teskje svart pepper, cayennepepper, paprika og hvitløkspulver. La det småkoke, rør av og til, til sausen har blitt sirupsaktig i konsistensen, omtrent 15 minutter. Sett sausen til side.
- 3Forvarm et utendørsgrill til middels varme. Plasser sedertreplatene på risten. De er klare til å koke når de begynner å dampe og knitre litt.
- 4Krydre laksen med en lett strøssel av salt og pepper. Legg filetene på de røkende sedertreplatene, lukk lokket på grillen, og kok i 10 minutter. Skje en liten mengde av sausen over laksefiletene, og fortsett å koke til fisken blir ugjennomsiktig i midten, omtrent 5 minutter til. Server med resten av sausen.