Pepper- og honningglasert laks på sedertreplate

Pepper- og honningglasert laks på sedertreplate

Lær hvordan du lager den perfekte pepper-honey cedar plank salmon. En enkel oppskrift som gir en saftig og smakfull laks med honning og pepper, perfekt for sommergrillen.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 stk. ubehandlede sedertreplanker (12 tommer)
  • 1/4 kopp ananasjuice
  • 1/3 kopp soyasaus
  • 2 ss hvit eddik
  • 2 ss sitronjuice
  • 1 ss olivenolje
  • 3/4 kopp honning
  • 1/4 kopp brunt sukker
  • 1 ts malt svart pepper
  • 1/2 ts cayennepepper
  • 1/2 ts paprika
  • 1/4 ts hvitløkspulver
  • 6 stk. laksefileter (6 unser) uten skinn og bein
  • En klype salt og pepper etter smak

Fremgangsmåte

  1. 1Bløtlegg sedertreplatene i varmt vann i 1 til 2 timer. Tilsett en skvett bourbon i vannet hvis ønskelig.
  2. 2Kok opp ananasjuice, soyasaus, eddik, sitronsaft, olivenolje og honning i en kjele over middels høy varme. Skru ned varmen til middels lav, og rør inn sukker, 1 teskje svart pepper, cayennepepper, paprika og hvitløkspulver. La det småkoke, rør av og til, til sausen har blitt sirupsaktig i konsistensen, omtrent 15 minutter. Sett sausen til side.
  3. 3Forvarm et utendørsgrill til middels varme. Plasser sedertreplatene på risten. De er klare til å koke når de begynner å dampe og knitre litt.
  4. 4Krydre laksen med en lett strøssel av salt og pepper. Legg filetene på de røkende sedertreplatene, lukk lokket på grillen, og kok i 10 minutter. Skje en liten mengde av sausen over laksefiletene, og fortsett å koke til fisken blir ugjennomsiktig i midten, omtrent 5 minutter til. Server med resten av sausen.