Hello Fresh Mobile Banner
Store amerikanske sørvest-slider med prikkete pære og grillede avokadosalsa

Store amerikanske sørvest-slider med prikkete pære og grillede avokadosalsa

oppskrift på deilige sliders inspirert av det amerikanske sørvest med prickly pear og frisk grillet avocado salsa. perfekt for sommerfest eller uformell gathering.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 liten rød løk
  • 2 modne avokadoer
  • 2 spiseskjeer myk kaktus, i terninger (se notat)
  • 1 spiseskje hakkede korianderblader
  • 1/2 teskje malt spisskummen
  • 1/2 teskje chipotlesaus (anbefalt: Tabasco)
  • 1 fedd hvitløk, finhakket
  • 1 fersk Roma-tomat, frøet og i terninger
  • 1 lime, presset saft
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 900 gram 80 prosent fersk karbonadedeig
  • 140 gram finmalt ferskt mexicansk chorizo
  • 1/2 kopp knuste tortillachips
  • 2 teskjeer salt
  • 2/3 teskje nykvernet svart pepper
  • Olje, til grillristen
  • 340 gram modnet Monterey Jack-ost, skivet
  • 18 ferske stekrye-boller, ca. 6 cm kvadrat, delt i to på langs
  • 1 kopp mexicansk crema, til pynt
  • Chipotlesaus
  • 6 modne prikkperer, hullete, til pynt
  • Friterte tortillastykker, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp en oljet grill til 200 grader Celsius eller varm opp en oljet grillpanne.
  2. 2Til salsaen: Skjær den røde løken i tykke skiver, ca. 1/2 tomme tykke. Del avokadoen i to og fjern steinen. Grill løken og avokadobitene på en oljet grill til de er lett forkullede. Fjern løken til et skjærebrett og hakk den i terninger. Skje ut avokadokjøttet i en bolle og tilsett 1/2 kopp hakket, grillet rød løk. Rør inn hakket kaktus, koriander, spisskummen og chipotlesaus. Mos blandingen godt og bland den grundig. Tilsett hvitløk, tomat og limesaft, og bland godt. Krydre med kosher-salt og pepper etter smak. Press plastfolie mot overflaten av salsaen, dekk til og sett i kjøleskapet til den skal brukes.
  3. 3Til sliders: I en stor bolle, bland sammen storfekjøtt, chorizo, tortillachips, 2 teskjeer salt og 3/4 teskje pepper, og rør forsiktig. Form 18 baller som golfballer, og trykk dem flate og form dem til en størrelse som passer til brødene.
  4. 4Smør grillen med olje og legg burgerne på grillen. Dekk burgerne med aluminiumsfolie eller en hotellpanne, og spray med vann for å skape damp. Grill burgerne til ønsket stekegrad, ca. 3 minutter på hver side for medium. Etter å ha snudd burgerne, fordel Monterey Jack-osteskivene på burgerne. Legg brødene på grillen og lukk lokket til osten er smeltet og brødene er ristet.
  5. 5Til cremaen: I en liten bolle, visp sammen crema og chipotlesaus etter smak.
  6. 6Legg burgerne på bunnen, topp med salsa og crema. Legg på toppene av brødene. Fyll de prikkete pærene med tortillastykker og server ved siden av sliders.