
Bakt kveite med vin og urter
oppskrift på bakt kveite med vin og urter. smakfull og enkel rett som passer perfekt til helgen eller en spesiell anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 4 kvister thyme
- 2. 8 kvister persille
- 3. 2 laurbærblader, helst ferske
- 4. 8 hvitløksfedd, knust
- 5. 2 (450 gram) steinbittbiffer, 3 cm tykke, fra halen av fisken
- 6. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 7. 3/4 kopp tørr vermut
- 8. 4 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 9. 2 teskjeer ferskpresset sitronsaft
- 10. 12 cherrytomater eller pæreformede, røde og gule tomater, til pynt
- 11. Valgfritt serveringsforslag: Tapenade, oppskrift følger
- 12. 1/2 kopp uten stein og hakkede kalamataoliven
- 13. 1 spiseskje ekstra virgin olivenolje
- 14. 1 teskje ferske timianblader
- 15. 1 teskje finrevet sitronskall
- 16. Nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 450 grader Fahrenheit.
- 22. I en middels stor gratinert eller bakeform, lag en seng av urter med timian, persille og laurbærblad, og strø hvitløk over. Sett til side 4 persillekvister til pynt. Krydre fisken på begge sider med salt og pepper, og legg den oppå urtene. Tilsett vermut og drypp 2 spiseskjeer av oljen over fisken. Dekk løst med folie. Stek til fisken er ugjennomsiktig, ca. 20–22 minutter.
- 33. Forsiktig, hell ut panens saft i en liten kjele og sett fisken til side. Ta vare på hvitløken og de 4 timiankvistene til pynt. Kok opp sausen over høy varme, og reduser den til omtrent halvparten, ca. 5 minutter. Visp inn de resterende 2 spiseskjeene olivenolje og sitronsaften. Krydre med salt og pepper etter smak. Sett til side. Behold benet i fisken; før en skje langs hver side av midtbenet, og løft ut benet. Skjær av skinnet og kast det. Del fiskestykker i to på tvers, og fordel dem på 4 serveringsfat. Hell sausen over fisken, og topp med en klatt tapenade, hvis du bruker det. Pynt med timiankvistene, hvitløk og tomater.
- 44. For å lage tapenade: Bland oliven, olje, timian og sitrusskall, og rør godt sammen. Krydre med pepper og sett til side.