Spaetzle

Spaetzle

Lær hvordan du lager deilige spaetzle med denne enkle oppskriften. Perfekt som hovedrett eller tilbehør, rask å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3 kopper hvetemel
  • 2. 1 teskje salt
  • 3. 6 store egg
  • 4. 4 spiseskjeer vann, eller etter behov
  • 5. 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 6. Salt og nykvernet pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. I en stor blandebolle blander du mel og salt, og lager en fordypning i midten.
  2. 2Pisk eggene sammen med vannet, og hell dem i fordypningen.
  3. 3For hånd eller med en tresleiv, begynn å vispe i eggeblandingen, og trekk inn litt mel hver gang du visper, til du har en tykk, våt, deigaktig blanding.
  4. 4Fortsett å arbeide deigen, løft den opp mens du visper for å innlemme luft i blandingen og gjøre den litt boblete.
  5. 5Den skal ha en tykk, "falle"-konsistens.
  6. 62. Det finnes flere måter å lage spätzle på. Den gammeldagse tyske måten er å bruke et skjærebrett:
  7. 7Fordel deigen flatt på brettet, og bruk deretter en flat sleiv til å skjære små bånd av deigen langs kanten, og skyv dem ned i raskt kokende, saltet vann.
  8. 8Eller, bruk en spätzlepresse, som ligner en potetpresse, men med færre hull – den ser faktisk ut som en gigantisk hvitløkspresse.
  9. 9Ideen er å presse deigen gjennom hull på omtrent 3/8 tommer i diameter, og la dem falle ned i det kokende vannet – en sil med store hull vil fungere godt.
  10. 10Hvis du bruker en sil, bruk en stor metallskje til å presse deigen gjennom hullene.
  11. 11Når spätzlene flyter opp til overflaten av det kokende vannet, rør forsiktig rundt, og kok dem i ca. 20 sekunder til.
  12. 12Deretter siler du dem raskt i en ren sil før du vender dem i smør, salt og pepper.
  13. 13Server umiddelbart.