Spaetzle
Lær hvordan du lager deilige spaetzle med denne enkle oppskriften. Perfekt som hovedrett eller tilbehør, rask å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 3 kopper hvetemel
- 2. 1 teskje salt
- 3. 6 store egg
- 4. 4 spiseskjeer vann, eller etter behov
- 5. 2 spiseskjeer usaltet smør
- 6. Salt og nykvernet pepper
Fremgangsmåte
- 11. I en stor blandebolle blander du mel og salt, og lager en fordypning i midten.
- 2Pisk eggene sammen med vannet, og hell dem i fordypningen.
- 3For hånd eller med en tresleiv, begynn å vispe i eggeblandingen, og trekk inn litt mel hver gang du visper, til du har en tykk, våt, deigaktig blanding.
- 4Fortsett å arbeide deigen, løft den opp mens du visper for å innlemme luft i blandingen og gjøre den litt boblete.
- 5Den skal ha en tykk, "falle"-konsistens.
- 62. Det finnes flere måter å lage spätzle på. Den gammeldagse tyske måten er å bruke et skjærebrett:
- 7Fordel deigen flatt på brettet, og bruk deretter en flat sleiv til å skjære små bånd av deigen langs kanten, og skyv dem ned i raskt kokende, saltet vann.
- 8Eller, bruk en spätzlepresse, som ligner en potetpresse, men med færre hull – den ser faktisk ut som en gigantisk hvitløkspresse.
- 9Ideen er å presse deigen gjennom hull på omtrent 3/8 tommer i diameter, og la dem falle ned i det kokende vannet – en sil med store hull vil fungere godt.
- 10Hvis du bruker en sil, bruk en stor metallskje til å presse deigen gjennom hullene.
- 11Når spätzlene flyter opp til overflaten av det kokende vannet, rør forsiktig rundt, og kok dem i ca. 20 sekunder til.
- 12Deretter siler du dem raskt i en ren sil før du vender dem i smør, salt og pepper.
- 13Server umiddelbart.