Stekt ørret med pekannøtter

Stekt ørret med pekannøtter

Lær hvordan du lager smakfull sautert ørret med pekannøtter. En enkel og sunn oppskrift for en deilig hovedrett. Perfekt for enhver anledning!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 laksefileter med skinn
  • 1/4 teskje cayennepepper
  • 1/2 kopp hvetemel
  • 1 1/4 staver usaltet smør, delt
  • 3/4 kopp hakkede pekannøtter
  • 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • 1/3 kopp hakket persille

Fremgangsmåte

  1. 1Tørk filetene godt og gni kjøttsiden med cayennepepper, 1/2 teskje salt og 1/4 teskje svart pepper (til sammen). Vend dem i mel. Varm opp en 12-tommers tung stekepanne med 1/2 stang smør på middels varme til skummet legger seg, og kok deretter ørreten, med skinnsiden ned, til skinnet er gyldent og brunt, ca. 4 minutter. Snu fisken og kok til den er akkurat gjennomkokt, 1 til 2 minutter til. Overfør til en tallerken med en hullsleiv og hold varm, løst dekket med folie. Hell av smøret fra pannen og tørk den ren, og stek deretter pekannøttene i resten av smøret, 3/4 stang, med 1/4 teskje salt og 1/8 teskje pepper over middels varme, og rør av og til til de er gyldne, ca. 2 minutter. Rør inn sitronsaft og persille, og øs over ørreten.
  2. 2Tørk filetene godt og gni kjøttsiden med cayennepepper, 1/2 teskje salt og 1/4 teskje svart pepper (til sammen). Vend dem i mel.
  3. 3Varm opp en 12-tommers tung stekepanne med 1/2 stang smør på middels varme til skummet legger seg, og kok deretter ørreten, med skinnsiden ned, til skinnet er gyldent og brunt, ca. 4 minutter. Snu fisken og kok til den er akkurat gjennomkokt, 1 til 2 minutter til. Overfør til en tallerken med en hullsleiv og hold varm, løst dekket med folie.
  4. 4Hell av smøret fra pannen og tørk den ren, og stek deretter pekannøttene i resten av smøret, 3/4 stang, med 1/4 teskje salt og 1/8 teskje pepper over middels varme, og rør av og til til de er gyldne, ca. 2 minutter. Rør inn sitronsaft og persille, og øs over ørreten.