
Stekt ørret med pekannøtter
Lær hvordan du lager smakfull sautert ørret med pekannøtter. En enkel og sunn oppskrift for en deilig hovedrett. Perfekt for enhver anledning!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 4 laksefileter med skinn
- 1/4 teskje cayennepepper
- 1/2 kopp hvetemel
- 1 1/4 staver usaltet smør, delt
- 3/4 kopp hakkede pekannøtter
- 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 1/3 kopp hakket persille
Fremgangsmåte
- 1Tørk filetene godt og gni kjøttsiden med cayennepepper, 1/2 teskje salt og 1/4 teskje svart pepper (til sammen). Vend dem i mel. Varm opp en 12-tommers tung stekepanne med 1/2 stang smør på middels varme til skummet legger seg, og kok deretter ørreten, med skinnsiden ned, til skinnet er gyldent og brunt, ca. 4 minutter. Snu fisken og kok til den er akkurat gjennomkokt, 1 til 2 minutter til. Overfør til en tallerken med en hullsleiv og hold varm, løst dekket med folie. Hell av smøret fra pannen og tørk den ren, og stek deretter pekannøttene i resten av smøret, 3/4 stang, med 1/4 teskje salt og 1/8 teskje pepper over middels varme, og rør av og til til de er gyldne, ca. 2 minutter. Rør inn sitronsaft og persille, og øs over ørreten.
- 2Tørk filetene godt og gni kjøttsiden med cayennepepper, 1/2 teskje salt og 1/4 teskje svart pepper (til sammen). Vend dem i mel.
- 3Varm opp en 12-tommers tung stekepanne med 1/2 stang smør på middels varme til skummet legger seg, og kok deretter ørreten, med skinnsiden ned, til skinnet er gyldent og brunt, ca. 4 minutter. Snu fisken og kok til den er akkurat gjennomkokt, 1 til 2 minutter til. Overfør til en tallerken med en hullsleiv og hold varm, løst dekket med folie.
- 4Hell av smøret fra pannen og tørk den ren, og stek deretter pekannøttene i resten av smøret, 3/4 stang, med 1/4 teskje salt og 1/8 teskje pepper over middels varme, og rør av og til til de er gyldne, ca. 2 minutter. Rør inn sitronsaft og persille, og øs over ørreten.