
Bryststekt rotisserie-kylling med bacon, tomater og grønnkål
oppskrift på saftig og smakfull braisert rotisserie kylling med sprøstekt bacon, friske tomater og næringsrik grønnkål. perfekt for en sunn og velsmakende middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 teskjeer olivenolje
- 2. 115 gram bacon (ca. 4 skiver), skåret i tynne skiver på tvers på ca. 0,6 cm
- 3. 2 sjalottløk, tynne skiver
- 4. 1/3 kopp tørr hvitvin
- 5. 2 hvitløksfedd, finhakket
- 6. 2 teskjeer finhakket rosmarin
- 7. 1 (400 gram) boks hakkede tomater
- 8. 1 kopp hjemmelaget kyllingkraft eller lavsaltet kyllingbuljong
- 9. 1/2 teskje kosher-salt
- 10. 1/4 teskje knuste rød pepperflak
- 11. 1 rotisseriekylling, delt i 8 biter
- 12. 1 bunt krøllet grønnkål, rygg og stilker fjernet, revet i biter på størrelse med en munnfull
- 13. Sprøtt brød, til servering
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp olje i en stor stekepanne med lokk eller en braseringspanne over middels varme. Kok bacon til fettet begynner å frigjøres, ca. 5 minutter. Tilsett sjalottløk og kok til sjalottløk er myke og fettet er frigjort fra baconet, 8–10 minutter. Øk varmen til høy og tilsett vin, hvitløk og rosmarin. Kok, rør om, til vinen er redusert til halvparten, ca. 1 minutt. Tilsett tomater, kyllingkraft, salt og rød pepperflak, og kok opp. Skru ned varmen til middels og legg kyllingstykkene, med skinnsiden opp, i sausen. Topp med grønnkål, dekk til, og kok til grønnkålen er visnet, ca. 6 minutter. Rør inn grønnkålen i sausen og kok uten lokk til kyllingen er gjennomvarm, ca. 5 minutter til. Server med brød.
- 22. Varm opp olje i en stor stekepanne med lokk eller en braseringspanne over middels varme. Kok bacon til fettet begynner å frigjøres, ca. 5 minutter. Tilsett sjalottløk og kok til sjalottløk er myke og fettet er frigjort fra baconet, 8–10 minutter.
- 33. Øk varmen til høy og tilsett vin, hvitløk og rosmarin. Kok, rør om, til vinen er redusert til halvparten, ca. 1 minutt. Tilsett tomater, kyllingkraft, salt og rød pepperflak, og kok opp. Skru ned varmen til middels og legg kyllingstykkene, med skinnsiden opp, i sausen. Topp med grønnkål, dekk til, og kok til grønnkålen er visnet, ca. 6 minutter. Rør inn grønnkålen i sausen og kok uten lokk til kyllingen er gjennomvarm, ca. 5 minutter til. Server med brød.