Ovnsbakte grønnsaker

Ovnsbakte grønnsaker

oppdag hvordan du lager deilige ovnsbakte grønnsaker som er perfekte som tilbehør eller vegetarrett. enkel, sunn og smakfull oppskrift.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 3/4 kopp olivenolje
  • 2. 1/4 kopp hvitvinseddik
  • 3. 1 spiseskje tørket oregano
  • 4. 3 store zucchini (omtrent 570 gram), skåret på diagonal i 1/2-tommers tykke skiver
  • 5. 3/4 pund asparges, endene trimmet
  • 6. 2 store røde paprika, skåret i 2-tommers båter
  • 7. 12 store hvitløksfedd, uten skrell
  • 8. 2 store russetpoteter, skrelt og skåret på langs i 1/2-tommers båter
  • 9. 4 store gulrøtter, skrelt og skåret på diagonal i 1/2-tommers skiver
  • 10. 2 store neper, skrelt og skåret i 1/2-tommers båter

Fremgangsmåte

  1. 11. Plasser en rille i nederste tredel og en rille i øverste tredel av ovnen, og forvarm til 230°C. Visp sammen olje, eddik og oregano i en liten bolle for å blande. Krydre dressingen med salt og pepper. Bland zucchini, asparges, paprika og hvitløk i en stor bolle. Tilsett 1/4 kopp dressing og vend godt slik at det dekker. Fordel på et stort bakepapirkledd stekebrett. Strø over litt salt og pepper. Bland poteter, gulrøtter og neper i den samme store bollen. Tilsett 1/4 kopp dressing og vend godt. Fordel på et annet stort bakepapirkledd stekebrett. Strø over litt salt og pepper. Plasser brettet med potetene på øverste rille. Stek i 10 minutter. Plasser brettet med zucchini på nederste rille. Stek alle grønnsakene til de er møre og lett forkullede, rør av og til, i ca. 25 minutter til. Anrett grønnsakene på et stort serveringsfat. Server varme eller romtempererte, med resten av dressingen ved siden av.