Eggplant- og paprika-kugel

Eggplant- og paprika-kugel

Lær hvordan du lager en smakfull eggplant-green pepper kugel med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller side rett, enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
forrett

Ingredienser

  • Koking spray
  • 900 gram aubergine
  • 2 teskjeer olivenolje
  • 3 kopper finhakket løk
  • 1 ½ kopper finhakket grønn paprika
  • 3 spiseskjeer pinjekjerner
  • 1 ½ teskje salt
  • ½ teskje malt svart pepper
  • 2 egg, lett pisket
  • ¾ kopp matzamelet
  • 1 teskje paprika

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 230 grader Celsius (450 grader Fahrenheit). Smør en ildfast form lett med matolje eller kokespray.
  2. 2Stikk flere ganger med en gaffel i auberginen og legg den på et stekebrett dekket med aluminiumsfolie.
  3. 3Stek i den forvarmede ovnen til den er mør, ca. 20 minutter. Ta ut av ovnen og avkjøl til den er enkel å håndtere, ca. 10 minutter. Skrell auberginen og hakk kjøttet grovt. Legg auberginbitene i en stor bolle.
  4. 4Varm opp olje i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett løk, grønn paprika og pinjekjerner; kok og rør til det er mørt, ca. 5 minutter. Bland løken inn i auberginen i bollen. Krydre med salt og svart pepper. Rør inn eggene. Tilsett matzamelet og vend forsiktig for å blande det hele.
  5. 5Fordel blandingen i den forberedte formen. Strø paprika over toppen.
  6. 6Stek i den forvarmede ovnen til det er gyllent og sprøtt, ca. 35 minutter.