
Eggplant- og paprika-kugel
Lær hvordan du lager en smakfull eggplant-green pepper kugel med denne enkle oppskriften. Perfekt som forrett eller side rett, enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 6
forrett
Ingredienser
- Koking spray
- 900 gram aubergine
- 2 teskjeer olivenolje
- 3 kopper finhakket løk
- 1 ½ kopper finhakket grønn paprika
- 3 spiseskjeer pinjekjerner
- 1 ½ teskje salt
- ½ teskje malt svart pepper
- 2 egg, lett pisket
- ¾ kopp matzamelet
- 1 teskje paprika
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 230 grader Celsius (450 grader Fahrenheit). Smør en ildfast form lett med matolje eller kokespray.
- 2Stikk flere ganger med en gaffel i auberginen og legg den på et stekebrett dekket med aluminiumsfolie.
- 3Stek i den forvarmede ovnen til den er mør, ca. 20 minutter. Ta ut av ovnen og avkjøl til den er enkel å håndtere, ca. 10 minutter. Skrell auberginen og hakk kjøttet grovt. Legg auberginbitene i en stor bolle.
- 4Varm opp olje i en stor stekepanne på middels høy varme. Tilsett løk, grønn paprika og pinjekjerner; kok og rør til det er mørt, ca. 5 minutter. Bland løken inn i auberginen i bollen. Krydre med salt og svart pepper. Rør inn eggene. Tilsett matzamelet og vend forsiktig for å blande det hele.
- 5Fordel blandingen i den forberedte formen. Strø paprika over toppen.
- 6Stek i den forvarmede ovnen til det er gyllent og sprøtt, ca. 35 minutter.