
Kremet spinat
Lær hvordan du lager creamed spinach med denne enkle oppskriften. Perfekt som tilbehør til kjøttretter eller som en vegetarisk rett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 2 pakker på 10 unser frossen hakket spinat, tint
- 2 teskjeer ekstra virgin olivenolje
- 2 små sjalottløk, finhakket (ca. 1/2 kopp)
- 4 teskjeer hvetemel
- 1 1/2 kopper lettmelk (1 %)
- 1/2 kopp lavsaltet kyllingbuljong
- 2 spiseskjeer kondensert melk
- En klype malt muskatnøtt
- Kosher-salt og nykvernet pepper
Fremgangsmåte
- 1Klem ut all vannet av spinaten. I en stor kjele, varm opp oljen på middels varme. Tilsett sjalottløk og kok, mens du rører, til den er myk, ca. 2 minutter. Tilsett melet i pannen og kok, mens du rører, i 30 sekunder. Hell i den magre melken og buljongen, og kok opp, mens du skraper opp eventuelle biter fra bunnen av pannen. La det småkoke i 2 minutter.
- 2Tilsett spinaten og la den småkoke til den er mør, ca. 5 minutter. Rør inn den kondenserte melken og muskatnøtten, og smak til med salt og pepper.
- 3Fotograf: Hallie Burton