Glutenfri grønne bønner med Dijon-krumme
oppskrift på en glutenfri grønn bønnegrateng med sprø dijon-krumme, perfekt som forrett eller tilbehør. enkel å lage og smakfull.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
forrett
Ingredienser
- 1. 3 kopper (435 gram) hvitt ris mel
- 2. 1 ½ kopper (187 gram) tapiokamel
- 3. ¾ kopp (123 gram) potetstivelse
- 4. 1 spiseskje (8 gram) xanthan gum
- 5. 1 ½ teskjeer (5 gram) salt
- 6. 1 kopp finhakket glutenfritt riskorn
- 7. 1 spiseskje Dijon-sennep
- 8. 2 spiseskjeer olivenolje, pluss litt til å dryppe over
- 9. 2 spiseskjeer olivenolje, pluss mer til å smøre formen
- 10. Én 8-unse pakke sopp, skivet
- 11. 2 røde paprika, renset og hakket
- 12. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 13. 2 spiseskjeer Gluten-Free Mel Blend, oppskrift over
- 14. 2 kopper lavsaltet kyllingkraft
- 15. 450 gram grønne bønner, endene trimmet og blansjert
Fremgangsmåte
- 11. For melblandingen: Visp sammen ris-, tapioka- og potetmel, xanthan gum og salt i en stor bolle.
- 22. For toppingen: Rør sammen frokostblandingen, sennep og olje i en liten bolle.
- 33. For grønne bønner: Forvarm ovnen til 175 °C. Smør en 23 x 33 cm stor ildfast form. Varm opp oljen i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett sopp og paprika, og kok under omrøring av og til til de er gylne. Krydre med salt og pepper. Strø melblandingen over grønnsakene, og kok under omrøring i ca. 1 minutt. Rør inn buljongen; la det småkoke til det tykner, ca. 4 minutter.
- 44. Legg de grønne bønnene i den forberedte ildfaste formen. Fordel soppblandingen jevnt over. Strø toppingen over, og drypp med olivenolje; stek til det er gyllent og boblende, ca. 25 minutter.