Røkelaks og agurk-kuber

Røkelaks og agurk-kuber

oppskrift på smakfulle røkt laks og agurk kaker, perfekte som forrett eller småmat. enkel å lage og perfekt for sommerfesten.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
forrett

Ingredienser

  • 1. 1. 1 engelsk agurk, skrelt
  • 2. 6 spiseskjeer rømme
  • 3. 1 1/2 til 2 spiseskjeer avrent, hermetisk horseradish
  • 4. Salt og nykvernet svart pepper
  • 5. 16 skiver pumpernickel-koktørrbrød
  • 6. 1/4 pund tynne skiver av røkt laks, kuttet i 3,8 cm store biter

Fremgangsmåte

  1. 11. Del agurk i to, og julienne den i tynne strimler på langs, helst med en mandolin eller annen manuell skiver, og arbeid rundt kjernen. Kast kjernen.
  2. 22. Rør sammen rømme, pepperrot, salt og pepper etter smak.
  3. 33. Del brødet i 4 stabler og skjær stabene i 3,8 cm store kvadrater med en serrert kniv, og kast skorpene. Skje ½ teskje rømme på midten av hver brødskive, og topp med et brettet stykke laks.
  4. 44. Legg en liten mengde agurk oppå laksen, og form den til en liten haug.
  5. 55. Koks' notater: Agurk kan juliennes to timer i forveien og oppbevares kaldt, dekket. Brødet kan toppes med krem og laks seks timer i forveien og oppbevares kaldt, dekket med fuktige papirhåndklær og plastfolie. Legg på agurk rett før servering.