Røkelaks og agurk-kuber
oppskrift på smakfulle røkt laks og agurk kaker, perfekte som forrett eller småmat. enkel å lage og perfekt for sommerfesten.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
forrett
Ingredienser
- 1. 1. 1 engelsk agurk, skrelt
- 2. 6 spiseskjeer rømme
- 3. 1 1/2 til 2 spiseskjeer avrent, hermetisk horseradish
- 4. Salt og nykvernet svart pepper
- 5. 16 skiver pumpernickel-koktørrbrød
- 6. 1/4 pund tynne skiver av røkt laks, kuttet i 3,8 cm store biter
Fremgangsmåte
- 11. Del agurk i to, og julienne den i tynne strimler på langs, helst med en mandolin eller annen manuell skiver, og arbeid rundt kjernen. Kast kjernen.
- 22. Rør sammen rømme, pepperrot, salt og pepper etter smak.
- 33. Del brødet i 4 stabler og skjær stabene i 3,8 cm store kvadrater med en serrert kniv, og kast skorpene. Skje ½ teskje rømme på midten av hver brødskive, og topp med et brettet stykke laks.
- 44. Legg en liten mengde agurk oppå laksen, og form den til en liten haug.
- 55. Koks' notater: Agurk kan juliennes to timer i forveien og oppbevares kaldt, dekket. Brødet kan toppes med krem og laks seks timer i forveien og oppbevares kaldt, dekket med fuktige papirhåndklær og plastfolie. Legg på agurk rett før servering.