Italiensk vichyssoise
oppskrift på italian vichyssoise, en kremet og avkjølende suppe med franske røtter, perfekt for varme sommerdager. enkel å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 3 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 2 store eller 4 små sjalottløk, tynne skiver
- 3/4 teskje kosher salt, pluss ekstra til smaksetting
- 1/4 teskje nykvernet svart pepper, pluss ekstra til smaksetting
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 680 gram (omtrent 2 mellomstore) russetpoteter, skrelt og skåret i 2 cm biter
- 7,5 dl lavsalt kyllingkraft
- 1 håndfull ruccola
- 1/2 kopp mascarpone, romtemperert
- 2 skiver surdeigsbrød eller multigrain-brød, ca. 1,5 cm tykke, skåret i 1,5 cm terninger
- 2 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
- 1/4 teskje kosher salt
- 8 cherrytomater eller druetomater, delt i fire
Fremgangsmåte
- 1Til suppen: I en stor kjele eller en nederlandsk ovn, varm opp oljen over middels varme. Tilsett sjalottløk og krydre med en klype salt og pepper. Kok, rør jevnlig, til løken er myk, ca. 3 minutter. Tilsett hvitløk og kok til det er aromatisk, ca. 30 sekunder. Tilsett potetene, kyllingkraften og ruccola. Kok opp. Skru ned varmen, dekk til og la det småkoke til potetene er veldig møre, ca. 15 minutter. I porsjoner, øs blandingen over i en blender eller food processor og kjør til den er glatt. Hell suppen tilbake i kjelen og visp inn osten, 3/4 teskje salt og 1/4 teskje pepper. La suppen avkjøle til romtemperatur, ca. 30 minutter. Sett den i kjøleskapet i minst 1 time før servering. Før servering, juster krydderet med salt og pepper etter smak.
- 2Til krutongene: Plasser en ovnsrist i midten av ovnen. Forvarm ovnen til 190 grader Celsius (375 grader Fahrenheit).
- 3I en liten bolle, bland sammen brød, olje og salt til det er jevnt dekket. Fordel i ett lag på et lite bakepapirkledd stekebrett. Stek til de er gylne, 10 til 12 minutter. Avkjøl i 10 minutter.
- 4Til servering: Øs suppen opp i små boller. Pynt med krutonger og cherrytomater.