
Autentisk puerto-ricansk sofrito
Lær hvordan du lager autentisk puerto rican sofrito hjemme. En enkel oppskrift som gir en rik smak til dine retter. Perfekt for å løfte middagen!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 stor grønn paprika
- 1 stor rød paprika
- 2 teskjeer olivenolje
- 10 søte chilipepper (ajicitos dulces), uten frø
- 1 stor gul løk, delt i kvarter
- 1 bunt vårløk, trimmet
- 2 plommetomater, uten frø
- 25 hvitløksfedd, skrellet og trimmet
- 2 bunter fersk koriander, endene trimmet
- 2 bunter culantro
- 1/4 kopp grønne oliven fylt med pimento
- 5 store blader av karibisk villoregano (oregano brujo)
- 2 spiseskjeer kapers
- 1/2 kopp olivenolje, eller mer etter behov
- 1/4 kopp vann
Fremgangsmåte
- 1Sett ovnracket omtrent 15 centimeter fra varmekilden og forvarm ovnens grille. Legg et bakepapir på et stekebrett.
- 2Kutt grønn paprika og rød paprika i to på langs; fjern stilk, frø og innvendige ribber. Legg paprikaene med snittsiden ned på det forberedte stekebrettet. Pensle lett med 2 teskjeer olivenolje.
- 3Røst under den forvarmede grillen til skinnet på paprikaene har blitt svart og bobler, ca. 5 til 8 minutter. Overfør til en lufttett plastpose. Lukk posen slik at paprikaene kan dampe mens de avkjøles, ca. 15 minutter. Fjern skinnet under rennende vann og kast det. Hakk kjøttet i store biter.
- 4Legg paprika, søt chili, løk, vårløk, tomater, hvitløk, koriander, culantro, oliven, oregano og kapers i en blender eller food processor. Kjør til blandingen er most, og tilsett 1/2 kopp olivenolje og vann i porsjoner, til blandingen er jevnt most, men noen biter fortsatt er synlige.
- 5Fordel den moste blandingen i fire beholdere på 473 ml, og fyll hver ca. tre fjerdedeler. Topp hver med 2 til 3 spiseskjeer olivenolje for å bidra til å bevare blandingen. Lukk beholderne og oppbevar i kjøleskapet.