Autentisk puerto-ricansk sofrito

Autentisk puerto-ricansk sofrito

Lær hvordan du lager autentisk puerto rican sofrito hjemme. En enkel oppskrift som gir en rik smak til dine retter. Perfekt for å løfte middagen!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 stor grønn paprika
  • 1 stor rød paprika
  • 2 teskjeer olivenolje
  • 10 søte chilipepper (ajicitos dulces), uten frø
  • 1 stor gul løk, delt i kvarter
  • 1 bunt vårløk, trimmet
  • 2 plommetomater, uten frø
  • 25 hvitløksfedd, skrellet og trimmet
  • 2 bunter fersk koriander, endene trimmet
  • 2 bunter culantro
  • 1/4 kopp grønne oliven fylt med pimento
  • 5 store blader av karibisk villoregano (oregano brujo)
  • 2 spiseskjeer kapers
  • 1/2 kopp olivenolje, eller mer etter behov
  • 1/4 kopp vann

Fremgangsmåte

  1. 1Sett ovnracket omtrent 15 centimeter fra varmekilden og forvarm ovnens grille. Legg et bakepapir på et stekebrett.
  2. 2Kutt grønn paprika og rød paprika i to på langs; fjern stilk, frø og innvendige ribber. Legg paprikaene med snittsiden ned på det forberedte stekebrettet. Pensle lett med 2 teskjeer olivenolje.
  3. 3Røst under den forvarmede grillen til skinnet på paprikaene har blitt svart og bobler, ca. 5 til 8 minutter. Overfør til en lufttett plastpose. Lukk posen slik at paprikaene kan dampe mens de avkjøles, ca. 15 minutter. Fjern skinnet under rennende vann og kast det. Hakk kjøttet i store biter.
  4. 4Legg paprika, søt chili, løk, vårløk, tomater, hvitløk, koriander, culantro, oliven, oregano og kapers i en blender eller food processor. Kjør til blandingen er most, og tilsett 1/2 kopp olivenolje og vann i porsjoner, til blandingen er jevnt most, men noen biter fortsatt er synlige.
  5. 5Fordel den moste blandingen i fire beholdere på 473 ml, og fyll hver ca. tre fjerdedeler. Topp hver med 2 til 3 spiseskjeer olivenolje for å bidra til å bevare blandingen. Lukk beholderne og oppbevar i kjøleskapet.